01.08.2011. / 16:23

Autor: Hina , Nacional.hr

Izrael će izručiti Cvetkovića zbog Srebrenice

Cvetković tvrdi da je nevin i da je bio samo vozač u vojsci bosanskih Srba kada je Srebrenica, bivša UN-ova zaštićena enklava, pala u ruke Srba

Aleksandar Cvetković (Foto: Interpol)Aleksandar Cvetković (Foto: Interpol)Izraelski sud odlučio je u ponedjeljak da Aleksandar Cvetković, osumnjičen za sudjelovanje u pokolju u Srebrenici 1995. godine, može biti izručen Bosni i Hercegovini, a njemu je na raspolaganju jednomjesečni rok za podnošenje žalbe pri Vrhovnom sudu.

Bosanski Srbin koji od 2006. živi u Izraelu i stekao je izraelsko državljastnvo, uhićen je u siječnju na temelju međunarodne tjeralice, zbog optužbi da je sudjelovao u ubojstvu 8.000 muslimanskih muškaraca i dječaka, u najgorem zločinu u Europi od Drugog svjetskog rata.

Cvetković tvrdi da je nevin i da je bio samo vozač u vojsci bosanskih Srba kada je Srebrenica, bivša UN-ova zaštićena enklava, pala u ruke Srba.

Na raspolaganju mu je rok od 30 dana da se na odluku suda u Jeruzalemu žali Vrhovnome sudu Izraela, a proteći će možda mjeseci dok ta najviša instanca donese konačnu presudu.

Cvetković će biti izručen sudu u Sarajevu. Oženjen je Izraelkom s kojom ima djecu što mu je pomoglo u dobivanju izraelskog državljanstva.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika