01.08.2011. / 17:13

Autor: Nacional.hr

Geoffrey Nice: 'BiH treba ponovno tužiti Srbiju zbog genocida'

"Razlika između nas pravnika i političara je da mi nemamo izbora, nego kad god postoji i najmanja šansa za uspjeh, nama je to dovoljno da se uhvatimo posla. Konkretno, u ovom slučaju, kad pravna procedura dopušta reviziju ili žalbeni postupak, bilo bi krajnje neprofesionalno ne iskoristiti tu mogućnost", istaknuo je Nice

Srebrenica (Ilustracija)Srebrenica (Ilustracija)Geoffreya Nice, bivši tužitelj Haaškog suda koji je vodio postupak protiv Slobodana Miloševića smatra da BiH ne bi smjela dopustiti da joj drugi pišu povijest i da bi zbog tog razloga ta zemlja trebala pokrenuti reviziju tužbe protiv Srbije za agresiju i genocid.

"S obzirom na to da pravni postupak u Međunarodnom sudu pravde dopušta takvu mogućnost, smatram da je treba iskoristiti. Pri tome treba voditi računa o vremenskom ograničenju koje postoji za reviziju. Ukoliko se odluka ne donese do isteka revizije, propušteno vrijeme će se teško nadoknaditi", kazao je Nice u razgovoru za Dnevni Avaz, dodajući da smatra kako je pokretanje revizije stvar političke volje te da svaka prilika može dovesti do pozitivnog ishoda.

"Razlika između nas pravnika i političara je da mi nemamo izbora, nego kad god postoji i najmanja šansa za uspjeh, nama je to dovoljno da se uhvatimo posla. Konkretno, u ovom slučaju, kad pravna procedura dopušta reviziju ili žalbeni postupak, bilo bi krajnje neprofesionalno ne iskoristiti tu mogućnost", istaknuo je Nice, koji je čak spreman raditi na tom slučaju, ukoliko se BiH doista odluči za reviziju. Zaključio je i kako za pokretanje revizije ne treba čekati drugostupanjske presude Karadžiću, Mladiću i ostalima, jer za to nema vremena.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika