03.08.2011. / 15:56

Autor: Hina

Tadić: Srbija tuguje za nevino stradalima u "Oluji"

Srbijanski predsjednik Boris Tadić u srijedu je, u priopćenju objavljenom na njegovoj internetskoj stranici u povodu 16. godišnjice akcije "Oluja", kazao da građani Srbije 4. kolovoza "tuguju i odaju počast svim nevino stradalima u zločinima koji se ne smiju zaboraviti".

Boris TadićBoris TadićSrbijanski predsjednik Boris Tadić u srijedu je, u priopćenju objavljenom na njegovoj internetskoj stranici u povodu 16. godišnjice akcije "Oluja", kazao da građani Srbije 4. kolovoza "tuguju i odaju počast svim nevino stradalima u zločinima koji se ne smiju zaboraviti".

Tadić je također istaknuo da je "pravedno što se ratni zločinci odgovorni za zločine u akciji 'Oluja' nalaze u Haaškom tribunalu".

"Suradnja s Haagom je bila na prvom mjestu, moralna obaveza svih zemalja s prostora bivše SFRJ, gdje su se tijekom 90-tih vodili teški ratni sukobi", rekao je srbijanski predsjednik, istaknuvši potrebu otkrivanja sudbine nestalih i potrebu rješavanja problema s kojima se suočavaju oni koji se žele vratiti u Hrvatsku.

"Ti problemi su vraćanje stanarskih prava, obnova imovine, neisplaćene mirovine, priznavanje radnog staža, ali i problemi u procesu stambenog zbrinjavanja, nemogućnost otkupa dobijenih stanova i problemi vezani uz dobivanje državljanstva i za ekonomsku održivost povratka", dodao je Tadić u objavljenom priopćenju.

Predsjednik Srbije u četvrtak će u crkvi Svetog Marka u Beogradu nazočiti parastosu poginulima u akciji "Oluja".

Vezane vijesti

'Merčep je bio funkcionalni zapovjednik MUP-ove postrojbe'

'Merčep je bio funkcionalni zapovjednik MUP-ove postrojbe'

Bivši zamjenik predstojnika Ureda za zaštitu Ustavnog poretka Zdravko Mustač posvjedočio je danas na zagrebačkom Županijskom da se Tomislava Merčepa… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 03.08.11. 16:39

Obični četnik!

Svaki komentar je suvišan!!!!


registracija
8/7/10

Maroje, 04.08.11. 13:13

Živila Republika Hrvatska, četnici pocrkajte od muke.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika