04.08.2011. / 18:39

Autor: Hina

EU ponovno jača sankcije Siriji

Europska unija dogovorila je u četvrtak da će proširiti sankcije Siriji, no one još neće pogoditi naftnu industriju i banke, što bi po mišljenju disidenata bio jedini način da se prekine dotok novca koji podržava represiju u zemlji.

Nicolas Sarkozy s Bašarom al-Asadom Nicolas Sarkozy s Bašarom al-Asadom Europska unija dogovorila je u četvrtak da će proširiti sankcije Siriji, no one još neće pogoditi naftnu industriju i banke, što bi po mišljenju disidenata bio jedini način da se prekine dotok novca koji podržava represiju u zemlji.

Veleposlanici EU-a dogovorili su na sastanku u Bruxellesu da bi trebalo dodati još imena na popis sankcioniranih na kojem se nalaze sirijski predsjednik Bašar al-Asad i još 34 osobe te tvrtke povezane s vojskom.

Dogovorili su i da bi trebalo razmotriti mogućnost širenja sankcija na naftnu industriju, no odluka o tome još nije donesena, kazali su dužnosnici.

Proširenje popisa sankcioniranih ovisit će o preporukama delegacije EU-a u Damasku i državama članicama.

Vezane vijesti

Nove sankcije Siriji, Homs opet bombardiran

Nove sankcije Siriji, Homs opet bombardiran

Europska unija prihvatila je u ponedjeljak novi paket sankcija Siriji koje se odnose na nove subjekte i proširuju embargo na prodaju oružja toj… Više

Komentari

registracija
23/8/09

xaron, 04.08.11. 20:29

NATO je potrosio svog Jokera na strategijski bezveznu Libiju (sa mnogo nafte) te sada igra praznih ruku sa strategijski mnogo znacajnijom Sirijom (bez nafte). Gdje su tu ljudska prava na koje se EU poziva u oba slucaja ????


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika