05.08.2011. / 17:48

Autor: Hina

Dodik bi otvorio predstavništvo Republike Srpske u Sarajevu

Visoki međunarodni predstavnik Valentin Inzko nedavno je najavio da će Vijeće za provedbu mira na današnjoj sjednici ozbiljno razmotriti Dodikove izjave kojima podriva pravni poredak BiH, no u petak o tome nije objavljeno nikakvo priopćenje

Milorad Dodik (Pixsell)Milorad Dodik (Pixsell)Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je u petak da zbog pokušaja unitarizacije BiH od strane međunarodne uprave i Bošnjaka vlasti ovoga entiteta razmišljaju o otvaranju predstavništva u Sarajevu čime je ponovno osporio da je BiH jedinstvena država.

"U Sarajevu i u uredu visokog predstavnika sjede glavni prekršitelji Daytonskog mirovnog sporazuma. Zbog njihovog ponašanja odavno razmišljamo o otvaranju predstavništva RS-a u Sarajevu i od toga nećemo odustati", rekao je Dodik.

Po njegovim riječima dio međunarodne zajednice zagovara stvaranje unitarne i centralizirane države čemu se protivi srpska strana.

"BiH je za nas složena državna zajednica nastala u Daytonu. U sukobu dvije koncepcije mi želimo tražiti rješenje u vraćanju izvornom Daytonu, jer ako BiH nastavi da funkcira pod pritiskom, pretvorit će se u leš koji neće moći oživjeti nikakav kisik međunarodne zajednice", pojasnio je predsjednik RS-a.

Po Dodikovim riječima Republika Srpska je bolji dio zemlje za razliku od Federacije BiH koja je pred bankrotom.

Visoki međunarodni predstavnik Valentin Inzko nedavno je najavio da će Vijeće za provedbu mira na današnjoj sjednici ozbiljno razmotriti Dodikove izjave kojima podriva pravni poredak BiH, no u petak o tome nije objavljeno nikakvo priopćenje.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

registracija
9/10/10

diferencijal, 05.08.11. 22:53

Dodo care!


registracija
26/1/08

Rampa, 05.08.11. 23:43

Diferencijal, ti ili si Srbin ili si Hercegovac!

Po današnjem načinu razmišljanja, skoro pa isto!!

Dodik samo neka izaziva, on nema vojske, vojska Srbije više ne postoji, a dok je i postojala vidjeli smo na primjeru hrvatskih Srba u Oluji kako je "štitila" Srbe, HV nikad nije jača bila, a Armija BiH je danas 3 puta jača od vojske "rs", što je već i '95-e bila pokazivala!!

Da ne spominjem da bi i HVO B.Posavine spremno djelovao protiv vojske "rs"!!

Sad Ameri čiste Kosovo od Srba, a jedini kutak gdje još nisu završili posao je leš "rs" u BiH!!

Tu se oni neće morati direktno miješati kao na Kosovu, dovoljno će biti da daju znak za start Velike nagrade BiH utrke Formule IMT RAKOVICE sa startom u B.Luci a sa ciljnom ravninom u Beogradu!!


registracija
9/10/10

diferencijal, 06.08.11. 01:36

Niti sam Srbin niti Hercegovac iz Bosne sam, etnički Hrvat, HercegBosanac.

Vaše mokre pravaške i bošnjačke snove jedino pod jastuk možete staviti, eventualno mačku okačiti o rep :)

BiH se cijepa uskoro, neka pati koga smeta :)


registracija
19/6/10

odimidodjimi, 06.08.11. 03:37

diferencijal,

ti HercegBosance, molite Boga da se sto prije izgradi Peljeski most kao spas u zadnji cas, jer kad se Bosna bude cijepala, jao ti ga se vama i Dodikovcima...


registracija
9/10/10

diferencijal, 06.08.11. 08:31

Pricas gluposti i tko bi to nešto poduzeo šaka bošnjaka i par sluđenih pravaša. Ne budite djeca.

Podjela je najbolje rješenje, a i mi da dobijemo našu republiku HercegBosnu, Srbi isto svoju neovisnost a Bošnjaci svoju nacionalnu državu :)


registracija
25/10/10

cuma, 06.08.11. 10:25

Do kada će međunarodna zajednica tolerirati rezultate etničkog čišćenja i stvaranje etnički čiste enklave,,pa ratni saveznici s hrvatske strane u BiH ponovno se udružuju ju nastavka za ostvarenje još jednog entiteta, samo ovaj nije baš čist, tko zna možda pokrenu jedno malo humano preselenje. Pod hitno ukinuti Republiku Srpsku, vratiti raseljene i uspostaviti već jednom jedinstvenu i cjelovitu BiH!


registracija
19/7/11

bubba, 06.08.11. 11:28

smiješan je komentar, je li to hinin ili nacionalov, da je "dodik ponovno osporio jednistvo države bih" nakon što bošnjački ultaranacionalisti mjesecima podrivaju svaku instituciju bih, ustav krše praktički svakodnevno i izvrću ruglu svaki modalitet međunacionalnog života u bih, na isti način kako je to milošević radio s jugoslavijom.

belgija, švicarska, velika britanija, pa i španjolska - u europi nema primjera gdje pripadnici jednog naroda polički šikaniriju drugi kako to "bošnjaci" rade hrvatima u bih.

to je svojstveno samo najprimitivniim afričkim i azijskim zemljama, no evo vidimo i nigerija se cijepa jer međunarodna zajednica više ne prihvaća taj aparthejd.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika