06.08.2011. / 12:48

Autor: Hina

Afganistan: U NATO-ovu zračnom napadu ubijeno osam civila

Civilne žrtve NATO-ovih trupa koji napadaju talibanske i ostale pobunjenike u regiji već su dugo glavni izvor nesuglasica između Kabula i Zapada

ArhivaArhivaU NATO-ovim zračnim napadima u južnoj afganistanskoj pokrajini Helmandu u petak je ubijeno osam civila, objavio je u subotu šef regionalne policije Šidi Kan.

Zračni napad uslijedio je pošto su pobunjenici napali vojne snage ISAF-a u regiji, rekao je Kan. Riječ je o najtežoj godini otkad su 2001. afganistanske vojne snage uz pomoć američkih trupa svrgnule s vlasti talibane. U prvih šest mjeseci 2011. smrtno je stradao rekordan broj civila i stranih vojnika.

Civilne žrtve NATO-ovih trupa koji napadaju talibanske i ostale pobunjenike u regiji već su dugo glavni izvor nesuglasica između Kabula i Zapada. Kan je rekao da su žrtve stradale u napadu u petak iz iste obitelji koja je nedavno pobjegla pred sukobima u susjednoj pokrajini Uruzganu.

Iz ISAF-a su potvrdili da je zračni napad uslijedio pošto su pobunjenici napali pripadnike koalicijske vojne patrole. "Nakon zračnog napada koalicijske su snage dobile izvješće prema kojemu su pobunjenici zatočili civile koji su u njemu smrtno stradali", izjavio je glasnogovornik ISAF-a. Dodao je da se koalicijski tim sastao s lokalnim vođama te da ISAF istražuje incident.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

registracija
17/5/11

MarioBosnjak, 06.08.11. 15:12

Tko ce odgovarati za ovaj i sve druge genocide ucinjene pod krinkom demokracije ?
Ova nepravda vec odavna nebu vapi.
Nista mi nije jasnije nego to, da ce strasan odgovor kad tad zasigurno doci.
Onda ce vecina reci; pa oni su bili nevini.
Nisu, jer podupiru ovaj zlocin. A ako i ne direktno podupiru ga jer ne cineci nista protiv, dopustaju da se zlocini dogadjaju.
Nevinost je ofucana fraza kojom se razbojnici rado kite.


registracija
17/5/11

MarioBosnjak, 06.08.11. 17:43

Koje licemjerje prozeto opcom zatupljenosti.Tamo se netko na neki spomenik popiskio pa se digla buka i galama ovdje svaki dan djeca ginu i nikom nista.Nema komentara.Na to nemam ni ja.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika