08.08.2011. / 07:41

Autor: Hina

Lieberman: Palestinci planiraju krvoproliće; Al Maliki: Izraelci provociraju

Izraelski ministar vanjskih poslova Avigdor Lieberman rekao je u nedjelju kako Palestinci pripremaju krvoproliće za rujan, ali su njegove izjave Palestinci odmah odbacili, kazavši da samo pokušava izazvati sukobe.

Avigdor LiebermanAvigdor LiebermanIzraelski ministar vanjskih poslova Avigdor Lieberman rekao je u nedjelju kako Palestinci pripremaju krvoproliće za rujan, ali su njegove izjave Palestinci odmah odbacili, kazavši da samo pokušava izazvati sukobe.

"Jasno je da Palestinska samouprava priprema krvoproliće i nasilje kakvo dosad nije viđeno", rekao je Lieberman, na susretu s novinarima u izraelskom parlamentu.

Šef izraelske diplomacije nije iznio nikakve dokaze za svoje tvrdnje, ali je dao naslutiti da bi Palestinci mogli organizirati velike demonstracije koje će se vremenski poklopiti sa sljedećom Općom skupštinom UN-a u New Yorku.

Jasno je, smatra on, da masovne demonstracije kakve planiraju Palestinci imaju samo jedan cilj a to je navesti međunarodnu zajednicu da se angažira u izraelsko-arapski sukob te nametne rješenje, nakon što dođe do neuspjeha izravnih pregovora.

Palestinski ministar vanjskih poslova Rijad al Maliki zanijekao je svaku namjeru svojeg naroda da provodi nasilje i optužio izraelskog kolegu da potiče sukob.

"Palestinci nemaju potrebu za takvim izazivanjem, oni traže da se priznaju njihova prava", kazao je.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika