08.08.2011. / 11:12

Autor: Totalsport

EP košarkaša, U16: Hrvatski kadeti zlatni

Nazorovi mladići do naslova su došli sa stopostotnim učinkom i devet ostvarenih pobjeda u isto toliko susreta

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaHrvatska kadetska košarkaška reprezentacija obranila je zlatnu medalju na Europskom prvenstvu za igrače do 16 godina starosti u Češkoj. U finalu su izabranici Ante Nazora savladali domaću Češku sa 67-57.

Mladi hrvatski talenti posljednji su put protiv domaćina zaostajali dvije minute i 29 sekundi prije kraja prve četvrtine kada je na semaforu stajalo 17-16. Hrvatska potom do kraja četvrtine i početkom druge radi seriju 13-2 i bježi na deset koševa razlike (29-19). Prednost do kraja nisu ispuštali i tako su obranili zlatnu medalju koju je lani u Crnoj Gori osvojila generacija predvođena Darijem Šarićem. Za Hrvatsku je ovo ukupno treći naslov europskog prvaka za igrače do 16 godina starosti, a prvog su osvojili 1995. godine.

Nazorovi mladići do naslova su došli sa stopostotnim učinkom i devet ostvarenih pobjeda u isto toliko susreta. Kao i tijekom cijelog turnira Hrvatsku je u finalu predvodio Mario Hezonja s 21 košem i 10 skokova. Naš jedini dvoznamenkast igrač (prema broju koševa) uz njega bio je Karlo Žganec koji je također ostvario "double-double" učinak s 11 koševa i 11 skokova. Ne smije se izostaviti niti učinak Domagoja Bošnjaka koji je uz 8 koševa skupio i 12 skokova. Najbolji igrač poraženog domaćina bio je Martin Peterka koji je upisao 21 koš i 14 skokova.

Na kraju kažimo da je u borbi za treće mjesto Španjolska savladala Francusku 61-53 u produžetku i tako osvojila brončanu medalju.

EP košarkaša, U16, finale:

Češka - Hrvatska 57-67 (29-41)

utakmica za 3. mjesto:

Španjolska - Francuska 61-53 (produžetak)

Vezane vijesti

Sućut Josipovića češkom predsjedniku Klausu

Sućut Josipovića češkom predsjedniku Klausu

U povodu tragične prometne nesreće kod tunela Krpani na autocesti A1 Zagreb-Split, u kojoj je noćas stradao velik broj čeških turista, predsjednik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika