08.08.2011. / 14:49

Autor: Hina

CDU traži veću ulogu u kreiranju njemačke politike

Vodeći članovi demokršćanske stranke (CDU) njemačke kancelarke Angele Merkel u ponedjeljak su pozvali na veću ulogu stranke u kreiranju njemačke politike prema europskoj financijskoj krizi, pokazujući time da raste otpor u pogledu sadašnje politike prema krizi u eurozoni.

Angela MerkelAngela MerkelVodeći članovi demokršćanske stranke (CDU) njemačke kancelarke Angele Merkel u ponedjeljak su pozvali na veću ulogu stranke u kreiranju njemačke politike prema europskoj financijskoj krizi, pokazujući time da raste otpor u pogledu sadašnje politike prema krizi u eurozoni.

Visoko rangirani parlamentarci CDU-a upozorili su koalicijsku vladu da ne može donositi velike odluke o budućnosti Europe bez suglasnosti te stranke koja čini najvažniji dio koalicije i pozvali su na hitno održavanje posebne stranačke konferencije.

"Vlada ne bi trebala donositi takve odluke bez suglasnosti stranke", izjavio je demokršćanin Michael Fuchs. On je dodao kako je potrebno hitno sazvati stranačku konferenciju ukoliko je na jesen pred Njemačkom odluka o budućnosti eura i Europe.

Do poziva je došlo u nezgodno vrijeme za kancelarku Merkel koja je ovog vikenda pozvala na brzu parlamentarnu potvrdu odluka koje je u srpnju donio summit EU-a kako bi smirio stanje na financijskom tržištu.

Sve više Nijemaca protivi se njemačkom sudjelovanju u izvlačenju iz krize drugih zemalja koje su prekomjerno trošile.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika