12.08.2011. / 09:48

Autor: Hina

Afganistan: Poginuo francuski vojnik, četvorica ranjena

U priopćenju se navodi da je prvo oklopno vozilo iz konvoja naletjelo na minu u regiji Tagab oko 21 sat u četvrtak. Vojnici su helikopterom prevezeni u vojnu bolnicu u Kabul

ArhivaArhivaJedan francuski vojnik je poginuo i četvorica su ranjena u četvrtak navečer u Afghanistanu tijekom vojne operacije na sjeveroistoku zemlje kada je oklopno vozilo naletjelo na eksplozivnu napravu, objavila je Elizejska palača u priopćenju.

To je 73. smrtno stradali francuski vojnik u Afganistanu od kraja 2001. , od kojih je 21 poginulo u 2011.

U priopćenju se navodi da je prvo oklopno vozilo iz konvoja naletjelo na minu u regiji Tagab oko 21 sat u četvrtak. Vojnici su helikopterom prevezeni u vojnu bolnicu u Kabul.

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy, prema priopćenju, ponovno izražava odlučnost Francuske da nastavi djelovati u sklopu međunarodnih snaga u cilju uspostave sigurnosti, mira i stabilnosti u toj zemlji.

Sredinom srpnja samo u jednom tjednu sedam francuskih vojnika je poginulo u Afganistanu, od kojih pet u samoubilačkom atentatu.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika