13.08.2011. / 11:24

Autor: Hina

Cameron poziva u pomoć bivšeg ravnatelja njujorške policije

Britanski premijer David Cameron zatražio je od bivšeg ravnatelja njujorške policije Billa Brattona savjetodavnu pomoć kako bi izašao na kraj s neredima što su zahvatili više engleskih gradova, priopćio je Downing Street.

David CameronDavid CameronBritanski premijer David Cameron zatražio je od bivšeg ravnatelja njujorške policije Billa Brattona savjetodavnu pomoć kako bi izašao na kraj s neredima što su zahvatili više engleskih gradova, priopćio je Downing Street.

"Premijer je danas razgovarao s Billom Brattonom i zahvalio mu što je pristao doći na više sastanaka u Veliku Britaniju koji će se održati na jesen, kako bi podijelio svoje iskustvo u borbi s bandama dok je bio ravnatelj policije u Bostonu, New Yorku i Los Angelesu", rekla je u petak navečer Cameronova glasnogovornica.

"Bill Bratton koji već dugo održava vezu s britanskom policijom, iznijet će svoje osobno mišljenje dragovoljno i besplatno", dodala je.

Po pisanju internetskih stranica američkih mreža NBC-a i ABC Newsa koje su izvijestile o britanskoj inicijativi, Bratton je rekao da je u petak primio Cameronov poziv da bude konzultant za Scotland Yard.

Bratton je dodao za NBC da će dužnost preuzeti uskoro, ali se neće za stalno preseliti u Veliku Britaniju.

Inicijativa dolazi u času kada je u neredima praćenim pljačkom i paležom u Londonu i u više drugih britanskih gradova, zadnjih dana poginulo pet osoba.

U zadnja dva dana stanje u Velikoj Britaniji se smirilo nakon četiri nemirne noći tijekom kojih je uhićeno 1.500 osoba diljem zemlje.

Vezane vijesti

'U pitanju je opstanak eura'

'U pitanju je opstanak eura'

Britanski premijer David Cameron pozvao je u četvrtak europske čelnike da smire krizu eurozone, a izglednu grčku nemogućnost otplate duga iskoristio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika