13.08.2011. / 14:00

Autor: Hina

Britanski ministar: Reforma policije unatoč nemirima

Velika Britanija reformirat će policiju, uključujući i smanjenje broja policajaca, unatoč nedavnim nemirima diljem zemlje, izjavio je u subotu britanski ministar financija George Osborne.

George OsborneGeorge OsborneVelika Britanija reformirat će policiju, uključujući i smanjenje broja policajaca, unatoč nedavnim nemirima diljem zemlje, izjavio je u subotu britanski ministar financija George Osborne.

"Nastavljamo s planiranom reformom policije, kao što smo ministar unutarnjih poslova, premijer i ja jasno rekli ovoga tjedna", izjavio je Osborne radiju BBC.

"Radi se o tome da se unaprijedi prisutnost policije u našim zajednicama, da ih se učini vidljivijima", dodao je.

Kako bi smanjila proračunski manjak, vlada planira smanjiti policijski proračun za dvije milijarde funti, što znači da će bez posla ostati 30.000 ljudi.

U neredima praćenim pljačkom i paležom u Londonu i u više drugih britanskih gradova, koji su počeli prije tjedan dana, poginulo je pet osoba.

U zadnja dva dana stanje u Velikoj Britaniji se smirilo nakon četiri nemirne noći tijekom kojih je uhićeno 1.500 osoba diljem zemlje.

Vezane vijesti

Tako se puni proračun: Britanci prodaju stari namještaj da bi smanjili

Tako se puni proračun: Britanci prodaju stari namještaj da bi smanjili deficit

Britanska vlada planira početi s prodajom starog uredskog namještaja na aukciji koju će organizirati na posebnoj internetskoj stranici, u sklopu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika