10.09.2010. / 17:49

Autor: Hina

Tako se puni proračun: Britanci prodaju stari namještaj da bi smanjili deficit

Britanska vlada planira početi s prodajom starog uredskog namještaja na aukciji koju će organizirati na posebnoj internetskoj stranici, u sklopu nastojanja da se smanji veliki državni proračunski deficit, javile su u petak agencije.

George OsborneGeorge OsborneBritanska vlada planira početi s prodajom starog uredskog namještaja na aukciji koju će organizirati na posebnoj internetskoj stranici, u sklopu nastojanja da se smanji veliki državni proračunski deficit, javile su u petak agencije.

Ministar financija George Osborne istodobno je svoje svoje sugrađane putem internetskih stranica pozvao da iznesu vlastite zamisli o tomu na koji način pomoći vladi pri štednji.

Uvesti pravo na organiziranje piknika u parku njezina veličanstva, "vratiti se" na fotokopirni aparat u crno-bijeloj tehnici, skupljati i odvoziti smeće samo dvaput mjesečno... Britanci su puni originalnih ideja o tomu na koji način pomoći vladi u smanjenju proračunskog deficita, piše France Presse.

Britanska vlada, na čelu s konzervativnim predsjednikom Davidom Cameronom morat će se uhvatiti u koštac sa smanjenjem proračunskog deficita, ove godine procijenjenog na oko 150 milijarda funta (više od 10 posto BDP-a).

Osborne je vrlo zadovoljan, jer je u manje od tri mjeseca od svojih sugrađana dobio više od 100.000 sugestija o tomu na koji način uštedjeti.

No dvadesetak originalnih sugestija osobito je privuklo njegovu pozornost - jedan je Britanac sugerirao mogućnost organiziranja piknika u vrtovima britanske kraljice, pri čemu bi svatko za to morao platiti jednu funtu. Drugi je njegov sugrađanin predložio da se prikupljanje i odvoz smeća umjesto jedanput tjedno, počne organizirati dva puta mjesečno, a jedan smatra kako bi se fotokopirni aparati opet mogli "printati" u crno-bijeloj tehnici umjesto u bojama.

Osborne je izjavio kako mu je cilj iskoristiti "iskustva onih koji rade u prvim redovima javnih službi", navodi Reuters.

"Ničija ideja neće riješiti sve probleme s kojima smo svi suočeni, no siguran sam da će mnoge među njima pridonijeti smanjenju deficita i gospodarskom uravnoteženju", kazao je Osborne.

Vezane vijesti

'U pitanju je opstanak eura'

'U pitanju je opstanak eura'

Britanski premijer David Cameron pozvao je u četvrtak europske čelnike da smire krizu eurozone, a izglednu grčku nemogućnost otplate duga iskoristio… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 10.09.10. 22:24

Šuker radije rasprodaje Hrvatsku.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika