14.08.2011. / 09:48

Autor: Hina

Egipatska vojska na Sinaju u očekivanju ofenzive

Egipatski tenkovi ušli su u subotu u Šeik Zuveid, grad na Sinaju 15 kilometara udaljen od pojasa Gaze, u očekivanju operacija protiv napadača na plinovod koji vodi prema Izraelu, objavili su egipatski dužnosnici.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaEgipatski tenkovi ušli su u subotu u Šeik Zuveid, grad na Sinaju 15 kilometara udaljen od pojasa Gaze, u očekivanju operacija protiv napadača na plinovod koji vodi prema Izraelu, objavili su egipatski dužnosnici.

Dužnosnik ministarstva unutarnjih poslova precizirao je da se u Šeiku Zuveidu nalaze četiri tenka.

Očevici su potvrdili da su u gradu tenkovi i istaknuli da je policija ondje raspoređena prvi put od siječnja kada je počela pobuna protiv Hosnija Mubaraka.

Po dužnosnicima sigurnosti, koji su željeli ostati neimenovani, više od tisuću vojnika i policajaca trebalo bi ponovno uvesti red na sjeveru Sinaja prije nego nastave put prema jugu, Šeiku Zuveidi i Rafahu, na granici s Gazom, gdje se skrivaju islamistički militanti.

Tenkovi su po tim izvorima od petka pozicionirani u El Arišu, 40 kilometara od pojasa Gaze, gdje bi trebala početi ta operacija nazvana "Orao". Operacija bi trebala zahvatiti i planinska područja Sinaja.

Oružane snage "ovdje su da bi štitile i spriječile nove napade. To nije rat", rekao je guverner Sjevernog Sinaja, Abdel Vahab Mabruk, istaknuvši da policije u nekim dijelovima Sinaja, među kojima i u Šeiku Zuveidu, nije bilo od Mubarakova pada u veljači.

Vezane vijesti

Mubarak klinički mrtav?

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika