14.08.2011. / 21:17

Autor: Totalsport

Novi sprinterski doping: Pozitivan i Amerikanac Mike Rodgers

Nadam se da ću biti saslušan prije Svjetskog prvenstva – rekao je Rodgers, koji je ove godine na stotki otrčao osobni rekord u trajanju od 9.85 sekundi

Mike RodgersMike RodgersNakon što je prije tri dana objavljeno da je na dopinškom testiranju pao jamajčanski atletičar Steve Mullings, treći najbrži sprinter sezone na stotinu metara, isto se dogodilo i Amerikancu Mike Rodgersu, najbržem iza Mullingsa.

Rodgers (26) se pokazao pozitivnim na zasad nepoznatu supstancu pri nedavnom testiranju u Lignanu, kako je objasnio njegov agent, zbog neopreznog konzumiranja energetskog pića.

- Bio je u Italiji i u jednom je noćnom klubu naručio Red Bull. Nije primijetio da piće koje je dobio nije te, već jedne druge marke. Isto je u sebi sadržavalo nedozvoljeno sredstvo. Jednostavno, Mike je pogriješio – rekao je Tony Campbell.

Pitanje je hoće li Rodgers sada moći nastupiti na Svjetskom prvenstvu koje za dva tjedna počinje u južnokorejskom Daeguu. Trebao je nastupiti na stotinu metara i u američkoj štafeti na 4x100 metara. Moguće je da će biti kažnjen samo upozorenjem, ali moguća je i višemjesečna suspenzija.

- Nadam se da ću biti saslušan prije Svjetskog prvenstva – rekao je Rodgers, koji je ove godine na stotki otrčao osobni rekord u trajanju od 9.85 sekundi.

Ove sezone od njega su na svjetskim ljestvicama brži samo Jamajčani Asafa Powell (9.78 sekundi) i Steve Mullings (9.80), te sunarodnjak mu Tyson Gay (9.79). Čak je i Usain Bolt sporiji.

Što se tiče 28-godišnjeg Mullingsa, Jamajčanin će nalaz svog B-uzorka doznati u utorak. Bude li pozitivan, slijedi mu doživotna suspenzija iz atletike s obzirom na činjenicu da je zbog dopinga već odradio prisilnu dvogodišnju pauzu od 2004. do 2006. godine.

Pripreme za Daegu obojici remeti činjenica da se konačne liste prijava Svjetskoj atletskoj federaciji trebaju dostaviti tijekom sutrašnjeg (ponedjeljak) dana.

Vezane vijesti

USADA optužila Armstronga za sustavno dopingiranje

USADA optužila Armstronga za sustavno dopingiranje

Američka antidopinška agencija (USADA) službeno je u srijedu podigla optužnicu protiv sedmerostrukog pobjednika Tour de Francea Lancea Armstronga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika