15.08.2011. / 10:07

Autor: Hina

Berlusconi i Sarkozy o novim talijanskim mjerama štednje

Predsjednik talijanske vlade Silvio Berlusconi u nedjelju je imao "dugi i prijateljski" telefonski razgovor s francuskim predsjednikom Nicolasom Sarkozyjem u kojem mu je izložio nove talijanske mjere štednje usvojene u petak, priopćio je ured talijanskog premijera.

Silvio Berlusconi i Nicolas SarkozySilvio Berlusconi i Nicolas SarkozyPredsjednik talijanske vlade Silvio Berlusconi u nedjelju je imao "dugi i prijateljski" telefonski razgovor s francuskim predsjednikom Nicolasom Sarkozyjem u kojem mu je izložio nove talijanske mjere štednje usvojene u petak, priopćio je ured talijanskog premijera.

Berlusconi je prije svega pojasnio svojem sugovorniku način na koji donesene mjere mogu pridonijeti proračunskoj ravnoteži već od 2013., stoji u priopćenju. Dvojica državnika odlučila su ostati u redovitom kontaktu, dodaje se.

Novi talijanski plan predviđa uštede od 45,5 milijardi eura kroz dvije godine kako bi se postigla proračunska ravnoteža već 2013. godine, a ne 2014.

Uštede bi se trebale ostvariti kombinacijom smanjenja javne potrošnje i povećanjem poreza.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika