15.08.2011. / 19:19

Autor: Hina

Video: U nizu napada u Iraku 66 mrtvih, više od 230 ranjenih

U nizu napada koji su se u ponedjeljak ujutro dogodili u petnaestak iračkih gradova ubijeno je 66 osoba, a više od 230 ih je ranjeno, prema najnovijim službenim podacima.

Foto: ScreenshotFoto: ScreenshotU nizu napada koji su se u ponedjeljak ujutro dogodili u petnaestak iračkih gradova ubijeno je 66 osoba, a više od 230 ih je ranjeno, prema najnovijim službenim podacima.

Napadi su počinjeni u gradovima Kut, Tikrit, Bagdad, Tadži, Nadžaf, Kirkuk, Ramadi, Kerbala, Kan Beni Sad, Iskandarija, Mosul Balad te na nekoliko mjesta u pokrajini Dijali, među kojima je i Bakuba.

Najsmrtonosniji napad - dvostruki bombaški napad u kojemu je smrtno stradalo 40 osoba, a ranjeno ih je 65, dogodio se u gradu Kutu, smještenom 160 km jugoistočno od Bagdada, izvijestio je glasnogovornik hitne službe regije Vasit čiji je Kut glavni grad. Eksplozije su odjeknule oko 8.00 sati po mjesnom vremenu u središtu grada u kojemu živi gotovo 400.000 stanovnika, izvijestila je policija. Dogodile su se gotovo istodobno. Policija je objavila kako je riječ o eksploziji automobila-bombe i eksploziji bombe podmetnute uz cestu.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika