17.08.2011. / 11:05

Autor: Hina , Nacional.hr

Ahmadinedžad prihvaća ruski prijedlog o nuklearnim pitanjima

Voditelj iranskog tima pregovarača o nuklearnim pitanjima Said Džalili u utorak je izjavio kako bi ruski prijedlozi mogli predstavljati "temelj za početak pregovora" o nuklearnim pitanjima, nakon sastanka u Teheranu s Patruševom

ArhivaArhivaIranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad u utorak je izjavio kako njegova zemlja s odobravanjem prihvaća ruski prijedlog o pristupu "korak po korak", kada je riječ o nastavku pregovora o kontroverznom iranskom nuklearnom programu.

"Islamska Republika Iran s naklonošću i s odobravanjem prihvaća ruski prijedlog o pristupu 'korak po korak' i spremna je pripremiti prijedloge o suradnji na ovome području", rekao je tijekom sastanka s tajnikom ruskog Vijeća sigurnosti Nikolajem Patruševom.

"Tijekom pristupa 'korak po korak' razmotrit ćemo vaše mišljenje i mišljenje Vrhovnoga vjerskog poglavara, ajatolaha Alija Hameneija, jer je to značajno i jer ih smatramo ključnima za postizanje pozitivnog rješenja", rekao je Patrušev. Vrhovni vjerski poglavar ima zadnju riječ u Iranu kada se radi o vanjskoj politici i o nuklearnim pitanjima.

Voditelj iranskog tima pregovarača o nuklearnim pitanjima Said Džalili u utorak je izjavio kako bi ruski prijedlozi mogli predstavljati "temelj za početak pregovora" o nuklearnim pitanjima, nakon sastanka u Teheranu s Patruševom.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika