17.08.2011. / 11:51

Autor: Totalsport

NBA lockout: Igrači odbili novi prijedlog vlasnika

Ne možemo si dopustiti čekanje do listopada ili studenog bez da predložimo sporazum. Dotad se stvari moraju pomaknuti, makar uz nešto naših ustupaka - rekao je Love

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaNa jednome regionalnom sastanku ponovno su se susreli predstavnici sindikata košarkaša i udruženja vlasnika klubova NBA lige. Dogovora o novome kolektivnom ugovoru i dalje nema.

Za stol su s predstavnicima vlasnika sjela čak 60-orica košarkaša, te odbili njihov najnoviji prijedlog kolektivnog ugovora kao neprihvatljiv. Posebno sporno pitanje i dalje predstavlja pomicanje granice budžeta za igračke plaće (salary cap) nadolje.

Ako ništa drugo, vlasnici su sada sljedeći korak sa sebe prebacili na igrače. Jedan od njih, Minessotin krilni centar Kevin Love, priznao je da su igrači svjesni da sa sljedećim prijedlogom izlaze oni:

- Svi znamo da ćemo se morati nečega odreći. Prije ili kasnije, ali to je neminovno. Ne možemo si dopustiti čekanje do listopada ili studenog bez da predložimo sporazum. Dotad se stvari moraju pomaknuti, makar uz nešto naših ustupaka - rekao je Love.

Vezane vijesti

Sindikalni pregovori u Vladi

Sindikalni pregovori u Vladi

Danas je u dogovoren sastanak premijera Zorana Milanovića s čelnicima sindikalnih središnjica, koji očekuju da će se pokušati postići socijalni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika