19.08.2011. / 12:07

Autor: Nacional.hr

Horvatinčićev odvjetnik Došen, kontroverzni branitelj Petrača, Krojfa i Karamarka

Suđenje Došenu zbog sprečavanja dokazivanja i dalje traje, a optužen je da je sprečavao dokazivanje u slučaju propucavanja Porschea na riječkoj rivi 2006, odnosno da je podmićivanjem pokušao utjecati na svjedoka

Velimir Došen: PixsellVelimir Došen: PixsellSudac istrage danas će do 17 sati odlučiti o produljenju pritvora ili puštanju na slobodu Tomislava Horvatinčića, koji je prema kaznenoj prijavi 'izazivao nesreću sa smrtnim posljedicama s neizravnom namjerom'. Tomo Horvatinčić za svog je odvjetnika izabrao Velimira Došena, koji je otprije, među ostalima, branio i Hrvoja Petrača, Miljenka Žaju Krojfa, Ognjena Šimića, ali i Tomislava Karamarka.

Odvjetnik je za Novi list rekao da je Horvatinčić još u šoku i da ne može vjerovati da se sve to dogodilo, teško mu se sabrati i pričati o tragediji. 'Izražava duboku bol i zamolio me da pokušamo pružiti svu pomoć obitelji žrtava.' Odvjetnik napominje da je Horvatinčić već 25 godina nautičar, da poznaje cijeli Jadran i da je upravljao i brodovima od 35 metara te da se nikad nije našao u takvoj situaciji. Po onom što je čuo od klijenta, on i žena koja je bila s njim na brodu su na sve načine pokušavali izbjeći tragediju i upozoriti ljude na jedrilici da ne kontrolira brod, ali, 'nažalost, nisu ga čuli'.

Inače, Došen je 2006. uhićen u Rijeci zajedno sa sedmero Riječana, među kojima i Januzom Dervišijem, navodnim vođom albanskog lobija. Suđenje Došenu zbog sprečavanja dokazivanja i dalje traje, a optužen je da je sprečavao dokazivanje u slučaju propucavanja Porschea na riječkoj rivi 2006, odnosno da je podmićivanjem pokušao utjecati na svjedoka. Nakon uhićenja pobjegao je iz zatvorske bolnice u Zagrebu u Švicarsku. Ubrzo nakon se vratio da bi ga potom uhitili. Cijelo vrijeme je odbacivao optužbe, ističući da su one 'prestrašne'.

Vezane vijesti

Zvao Karamarka i Bandića zbog Horvatinčića

Zvao Karamarka i Bandića zbog Horvatinčića

Na Općinskom sudu u Šibeniku danas je nastavljeno suđenje zagrebačkom poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću zbog izazivanja teške pomorske nesreće 16.… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 19.08.11. 15:25

Logično - lopov bu branil lopova i ubojicu lopovskim metodama koje u RH najbolje pale!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika