19.08.2011. / 12:12

Autor: Hina

Video: Jeruzalem dobio prvi tramvaj

U Jeruzalemu je u petak, nakon mnogih odgoda, u promet pušten prvi tramvaj koji će oduševljene putnike prva dva tjedna prevoziti besplatno.

Foto: ScreenshotFoto: ScreenshotU Jeruzalemu je u petak, nakon mnogih odgoda, u promet pušten prvi tramvaj koji će oduševljene putnike prva dva tjedna prevoziti besplatno.

Gradnja linije počela je 2002. i prvi tramvaj trebao je početi voziti 2008., no projekt je stalno kasnio zbog raznih pogrešaka, neslaganja između planera i arheoloških otkrića tijekom iskapanja.

Bio je napadan i s političke strane jer tramvaj povezuje četvrti u istočnom Jeruzalemu, anektiranom 1967., sa središtem grada.

Zbog gradnje linije trebalo je preseliti i isplatiti odštetu 300 obitelji, sagraditi parkirališta, oformiti posebnu postrojbu za protuterorističku zaštitu i riješiti mnoge topografske probleme.

Prva linija ima 24 stanica i duga je 14 kilometara, od Pisgat Zeeva na istoku do jeruzalemskog groblja Har HaZikarona (Brdo sjećanja ili Herzlovo brdo) na zapadu, a u budućnosti se planira više linija i ukupno 46 tramvaja koji će moći prevoziti po 250 putnika.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika