23.08.2011. / 17:08

Autor: Hina , Nacional.hr

Diktator se ne predaje lako: Dobro sam i ne odlazim iz Libije

Teške borbe vode se u utorak oko utvrđenog stožera libijskog čelnika Moamera Gadafija u Tripoliju, prenosi Reutersov reporter.

Moamer GadafiMoamer GadafiLibijski diktator Moamer Gadafi živ je i zdrav. Barem tako prenosi ruski Interfax. Pišu kako se Gadafi telefonski javio nekadašnjem guverneru jedne ruske revije, Kirsanu Iljumžinovu te mu rekao kako će njegove snage "istjerati štakore iz grada".

Poručio je kako ne treba vjerovati lažljivim izvještajima zapadnjačkih televizijskih kuća, misleći pritom valjda na CNN, BBC i ostale, te rekao kako ne namjerava napustiti Libiju.

Iljumžinov prenosi i kako mu je Gadafi rekao da je uvjeren u pobjedu jer se NATO-ve snage u Tripoliju bore protiv plaćenika, a ne njemu odanih vojnika.

Reuters javlja kako se teške borbe vode oko utvrđenog stožera Gadafija u Tripoliju.

Stupovi crnog dima uzdižu se iznad područja u kojem je smješten zaštićeni kompleks oko kojeg se čuju pucnjava i povremene eksplozije.

Novinar Al Jazeere izvijestio je da su neki pobunjenici uspjeli probiti vanjska vrata kompleksa Bab al-Azizija u libijskom glavnom gradu.

Borbe traju i oko hotela u kojem su smješteni strani novinari. Pucnjava iz teških strojnica od jutra se čuje oko hotela Rixos, prenosi reporter.

Trgovine u Tripoliju su zatvorene, smeće nagomilano na ulicama, a pročelja zgrada, na kojima se vijori sve više ustaničkih zastava, iscrtana su pobunjeničkim grafitima i simbolima.

Vezane vijesti

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Predstavnici Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) doputovali su u Libiju kako bi osigurali oslobađanje svojih kolega koji su zatočeni prošlog tjedna,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika