02.09.2011. / 11:40

Autor: Hina

Gadafi poziva na borbu do kraja: 'Zaboravite na naftu'

"Neka to bude duga bitka. Borit ćemo se od mjesta do mjesta, od grada do grada, od doline do doline, od jedne do druge planine", poručio je Gadafi

ArhivaArhivaMoamer Gadafi pozvao je u četvrtak navečer svoje pristaše da se nastave boriti, dok istovremeno svjetski čelnici odmrzavaju milijarde dolara libijske imovine novim vladatima te naftom bogate zemlje kojom je Gadafi čvrstom rukom vladao 42 godine, izvješćuju agencije.

"Neka to bude duga bitka. Borit ćemo se od mjesta do mjesta, od grada do grada, od doline do doline, od jedne do druge planine", poručio je Gadafi u drugoj poruci koju je na godišnjicu državnog udara kojom je Gadafi došao na vlast prenijela satelitska TV postaja.

"Ako Libija plane, tko će je voditi. Neka gori....a vi budite spremni na rat bandi i urbanu gerilu", dodaje Gadafi u prijetećoj poruci iz svog skrovišta i najavljuje da će spriječiti izvoz nafte. "Nećete moći crpsti naftu za dobrobit vašeg naroda. Nećemo vam to dozvoliti", rekao je Gadafi.

Abdel Madžid Mlegta, koordinator vojnog operacijskog zapovjedništva Nacionalnog prijelaznog vijeća (NTC) u Tripoliju, izjavio je za Reuters da bi se Gadafi mogao skrivati u pustinjskom mjestu Bani Validu, 150 kilometara jugoistočno od glavnog grada. S njim su, kako dodaje, sin Saif al-Islam i šef obavještajne službe Abdulah al-Senusi.

Ustanici trenutno čekaju da istekne rok za predaju Sirta. Ako se grad dobrovoljno ne preda ući će u njega, a potom i u Bani Valid.

"Ne žuri nam se ući u Sirt. Ne želimo nepotrebne žrtve", rekao je glasnogovornik NTC-a u Bengaziju Mohamed Zavavi.

Prema pisanju alžirskog tiska, Gadafi se nalazi u pograničnom gradu Ghadamisu i telefonirao je alžirskom predsjedniku Abdelazizu Boutefliki kako bi zatražio utočište. Bouteflika nije odgovorio na poziv, piše tisak.

Vezane vijesti

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Predstavnici Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) doputovali su u Libiju kako bi osigurali oslobađanje svojih kolega koji su zatočeni prošlog tjedna,… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 02.09.11. 21:38

Licemjeri, lopovi, pljačkaši i ubojice!
"Na konferenciji u Parizu 15 milijardi dolara za "novu Libiju"
15 milijardi im budu "dali", a 1500 milijardi im budu uzeli!
Fuuuuj bando bvjelosvjetska!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika