08.09.2011. / 20:44

Autor: Hina

ICC traži Interpolovu "crvenu" tjeralicu za Gadafija

Tužitelj Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) objavio je u četvrtak da od Interpola traži izdavanje "crvene" tjeralice za libijskoga vođu Moamera Gadafija, njegova sina Saifa al-Islama te šefa obavještajaca Abdulaha al-Senusija.

Moamer GadafiMoamer GadafiTužitelj Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) objavio je u četvrtak da od Interpola traži izdavanje "crvene" tjeralice za libijskoga vođu Moamera Gadafija, njegova sina Saifa al-Islama te šefa obavještajaca Abdulaha al-Senusija.

Crvena tjeralica Interpola koristi se za uhićenje i ekstradiciju traženih osoba na osnovu naloga za uhićenje.

Osobe na koje se odnosi takva tjeralica traže nacionalna pravosuđa ili Međunarodni kazneni sud, a Interpol treba pomagati nacionalnim policijama u identificiranju i lociranju tih osoba, radi uhićenja i izručenja.

Za svu je trojicu ICC u lipnju izdao naloge za uhićenje za zločine protiv čovječnosti.

Tužitelj ICC-a Luis Moreno-Ocampo izjavio je kako želi da Interpol izda crvenu tjeralicu za Moamera Gadafija zbog zločina protiv čovječnosti. "Uhićenje Gadafija pitanje je vremena", rekao je Moreno-Ocampo.

Vezane vijesti

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Predstavnici Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) doputovali su u Libiju kako bi osigurali oslobađanje svojih kolega koji su zatočeni prošlog tjedna,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika