09.09.2011. / 14:49

Autor: Hina

Ispunjena, ohrabrena, radosna, tužena

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor, komentirajući na upit novinara "slučaj Dajla", kazala je kako je "Hrvatska pravna država, a Vlada, državno odvjetništvo i sve institucije moraju štititi interese države".

Jadranka KosorJadranka KosorPredsjednica Vlade Jadranka Kosor, komentirajući na upit novinara "slučaj Dajla", kazala je kako je "Hrvatska pravna država, a Vlada, državno odvjetništvo i sve institucije moraju štititi interese države".

Podsjetimo, Državno tajništvo Svete Stolice u ime župe sv. Ivana Krstitelja iz Dajle, ali i tvrtke Abbazia d.o.o. pokrenuli su tužbu protiv Republike Hrvatske na Upravnom sudu.

Ispunjena, ohrabrena, tužena

Naglasila je da su odnosi Hrvatske i Vatikana odlični te da je Hrvatska "još uvijek ispunjena osjećajima radosti i ohrabrenja nakon boravka Svetog Oca u Hrvatskoj".

Poštar uvijek zvoni triput

Odgovarajući na novinarska pitanja, premijerka je rekla da je predsjedniku Ivi Josipoviću poslala dva - tri pisma u kojima traži da se započnu razgovori oko imenovanja veleposlanika po predloženoj proceduri.

Također, potvrdila je da je predsjedniku predložila da se uskoro održi sjednica Vijeća za obranu i nacionalnu sigurnost , a očekuje od predsjednika Josipovića i očitovanje o nekoliko zakona, među ostalim, i Zakona o obrani i Zakona o vanjskim poslovima.

Plagiranje genijalnih ideja

Premijerka Kosor također je izjavila da će s predizbornim programom izaći kada za to dođe vrijeme i kada počne kampanja.

"U oporbi čekaju da mi predstavimo svoj program pa da onda nešto skupe i objave", poručila je iz Vukovara premijerka Kosor te dodala da je u ovom trenutku važno da članovi Vlade rade svoj posao što će činiti sve do izbora.

Izborne bazene

Premijerka Kosor danas je u vukovarskoj četvrti Borovo naselje svečano označila početak radova na izgradnji 51 milijuna kuna vrijednog kompleksa zatvorenih bazena što financira Vlada preko Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara.

Premijerka Kosor danas je posjetila i tvornicu Borovo gdje je obišla pogone "Nova obućara" i razgovarala s predsjednikom Uprave Borova Mirkom Ćavarom.

Otvaranje i upoznavanje

Također je posjetila i Memorijalni centar Domovinskog rata u vojarni 204. Vukovarske brigade gdje su je ravnatelj Hrvatskog vojnog učilišta general bojnik Mirko Šundov i ravnatelj vukovarskog Memorijalnog centra brigadir Petar Čavar upoznali s radom Centra.

Taj je memorijalni kompleks otvoren 2007. godine, a do sada ga je obišlo više od 100.000 posjetitelja među kojima su bili i pripadnici inozemnih vojnih škola.

Memorijalni centar otvoren je u cilju prikupljanja objedinjavanja i prezentiranja građe iz Domovinskog rata.

U pratnji premijerke Jadranke Kosor nalazili su se i ministri Đuro Popijač, Davor Božinović, Petar Čobanković i Branko Bačić.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 09.09.11. 15:35

A nisu imali par stotina tisuća kuna za zaprašivanje komaraca u Vukovaru.Gamad HDZ-ovska.
Kada to ona i ministri rade svoj posao u uredu? Valjda noćnu smjenu da bi po danu mogli lakrdijašiti zemljom.


registracija
26/11/09

CH2710, 09.09.11. 16:57

Dama Josipoviću poslala 2 - 3 pisma..?!... izgleda da joj ne polazi zarukom čak niti brojanje do tri.

Koliko je to onda stvarno bilo pisama...???

ODGOVOR: Vrlo vjerojatno niti jedno... jer ova mrcina LAŽE kao i u svakoj drugoj prilici.


registracija
2/1/11

prohujalo, 11.09.11. 11:17

moje izvinjenje.....ali moram otvoreno reci sta mislim-ova zena me tako podsjeca na mentalno bolesnu osobu-zivi u svom svijetu i misli da su svi ludi oko nje......i biraci i predsjednik kojeg su za razliku od nje ljudi izabrali......ona je iskreno receno za mene nacionalna sramota-pa zar smo mi Hrvati tako bijedan narod-da nemamo nista bolje od nje???????


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika