Objavljeno u Nacionalu br. 827, 2011-09-20

Autor: Ivan Starčević

Koaliciji Kukuriku pridružio se i Horvatinčić

Gazimir Čačić i SDP-ov automatski pilot Horvatinčić odmah su se našli na programu Pet malih 'i': izgaziti, izvozati, izigrati, izbjeći, izbezumiti

ATLETIKA: HANŽEKOVIĆ
Utorak, HRT 2, 17.25
Srdačan pozdrav s naše komentatorske pozicije. To su riječi, a na slici su Stjepan Balog koji ih govori i Saša Sušec koji čeka na svoj red da nas i on oduševi. Danas u Zagrebu trči najbrži atletičar na svijetu, sutra igraju najskuplji nogometaši, ali nema te sportske priredbe koju sportski novinari HTV-a ne bi zasjenili svojom kakvoćom, bumo rekli kvalitetom. Od dugačkih koraka Usaina Bolta uživo u Zagrebu veće je čudo da Stjepan Balog misli kako ikoga na svijetu, osim mame i tate, zanima kako su se Stjepan Balog i Sušecov sin Saša udobno smjestili na stadionu "Mladosti". Put je sigurno bio težak, kao i uvijek kad Stjepan i Saša odlaze u neizvjesnost, npr. na posao. Mama, stigao sam, također i kolega Saša - glasi prijevod na hrvatski ove besmislice o komentatorskoj poziciji. Sve se to moglo reći mobitelom, ali ljepše je da se rodbina vlastitim očima uvjeri da su sineki i danas našli put do radnog mjesta. Šteta što ti izravni prijenosi nisu češći. Progoni nas i silno grize pitanje što si sve rodbina misli kad Sašicu i Štefeka ne vidi na ekranu.

RTL DANAS
Utorak, RTL TV, 18.30

Predsjednica vlade izjavljuje da se nije ničim okoristila i poziva (nas!? vas!? novinare!?) dođite u moj stan, pogledajte slike, tepihe. Gospođa predsjednica vlade u svježe demokratskoj Hrvatskoj itekako se okoristila povlasticom da bude moralno neosjetljiva na činjenicu da taj "moj stan" nikad ne će biti njezin. Iz tog stana istjerana je obitelj Drobac. Jedan od dvojice sinova bacio se kroz prozor nebodera u koji su morali useliti. Njezina neosjetljivost poprimila je groteskne razmjere danas, kad nas gospođa zove na mjesto očitog zločina iz koristoljublja, tvrdeći da se u životu ničim nije okoristila, ni slikom ni tepihom. Ne bismo željeli gospođu opterećivati, ali g. Drobac je preminuo kad su ga izbacili iz njegova stana. Taj stan je po svim zakonskim propisima postao "moj stan", od sada pa do sudnjega dana. Velika je pogreška što RTL TV nije ovu izjavu popratio kakvom veselom narodnom glazbom ili bar titlom "simultani prijevod Lovro Škopljanac", posuđenim s paralelno održanog Hanžekova memorijala na HTV 2.
DNEVNIK 3
Srijeda, HRT 1, 22.55
U sklopu priprema za skoro puštanje na slobodu Tomislava Horvatinčića, vozača brze motorne jahte neslućenih mogućnosti (jednim udarcem dvoje Talijana), sve najbolje o pritvorenom i sebi govorio je partizanski sin Davor Jelavić. Otac i stric bili su mi partizani, a zatvoreni su kao informbirovci, Tomu znam 47 godina, od omladinskih akcija u Kolašinu i Bijelom Polju, gdje smo bili zajedno, i iz đačkih domova u kojima smo stanovali. Zanimljiv iskaz čovjeka koji je dao da se buši Varšavska, a zove se Davor Jelavić - pročelnik zagrebačkog gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada i graditeljstvo, komunalne poslove i promet. Jelavićevu štićeniku sad su sva vrata otvorena. Sigurni smo da je već pristupio Koaliciji Kukuriku, jer Gazimir Čačić i SDP-ov automatski pilot Horvatinčić odmah su se našli na programu Pet malih "i": izgaziti, izvozati, izigrati, izbjeći, izbezumiti

DNEVNIK
Četvrtak, Nova TV, 19.15
Žene se udružile i ne će više šutjeti da su bile silovane u srpskim logorima. Snježana Maljak kaže da ih ima na tisuće. Na istupanje ih potiče udruga "Žene u domovinskom ratu". Gđa Maljak je nastupila na promociji knjige "Sunčica Sunny", čak smo vidjeli i naslovnu stranicu. U knjizi je četrnaest svjedočanstava silovanih žena. Izdalo ju je "Hrvatsko društvo logoraša (očito i logorašica) srpskih koncentracijskih logora". Gđa Maljak kroz suze govori da je strašno što su od nje prije dvadeset godina radili Srbi i što su od nje, svojim nepovjerenjem, napravili Hrvati. Izraz "četnička kurva", kojim su domoljubi častili žrtve ratnih zločina spominje i gđa Maljak.
Naša visoka politika bilježi velik uspjeh koji nije moguće prešutjeti. Ivo Josipović posjetio splitskog gradonačelnika. Razgovaralo se o "gradskim projektima", čitaj: Milanoviću se nije dalo putovati, pa je poslao predsjednika države.

PROVJERENO
Četvrtak, Nova TV, 22.40
Gerovo, nakon Duge Rese, je novi slučaj zagađenja naseljenog mjesta koji otkriva Nova TV. Ovaj put s malo više uvida u osnovnu stvar: vodu, zemlju i zrak zagađuju političari. Drvno postrojenje iz kojeg se širi prašina na okolne kuće, povrtnjake i njive nalazi se na zemljištu koje je izdvojeno iz prostornog plana. To je učinjeno dok je gradonačelnik Čabra bio g. Marijan Filipović koji je vlasnik istog tog zagađivača i mnogo čega drugoga, ali je svoje poslove davno prepustio djeci, npr. sinu Marinu koji sad govori o kvaru na filterima. Stanovnici Gerova prosvjedovali su i pisali pisma na koja nitko nije odgovarao. Slali su ih iz jednog ministarstva u drugo, onako kako se to već radi: u prvom ministarstvu su zgroženi zagađivačem, ali nisu nadležni za ukidanje dozvole za rad. U drugom ministarstvu ih šalju tamo gdje su već bili. Ispada da je nadležna jedino Nova TV i njeni reporteri.

Vezane vijesti

Nemam ništa protiv homofobije, ako je unutar 4 zida

Nemam ništa protiv homofobije, ako je unutar 4 zida

DNEVNIK 3 Srijeda, HRT 1, 23.03 “Na Braču sam. Inače, Sinišu Kovačića je nemoguće braniti, sjećam se kako je nemoralno napao svoju kolegicu Anu… Više

Komentari

registracija
21/2/11

skyway, 21.09.11. 08:53

G. Starcevic svaka vam cast na vrlo zanimljivim zapazanjima kroz vase TV oko, sto je za mene uvjek svojevrsni politicki, drustveni i kulturni komentar. Ipak, izdvojio bih dio koji se odnosi na nasu razdraganu i goropadnu premijerku. jer ste mi na neki nacin zacijelili ranu, iako "tezoj rani ostade brid"! Rekoste pozvala je sve na mjesto zlocina...Krasno, krasno. Samo, Jaca je tu nevina. Ona je samo docekala na volej Suskov centarsut, a tko mari za moral. Osobito Kosor. I kako u njezino debelo uho zabiti rijec pravde? Ti neki Dropci, to je sitnis, a jedan je skoncao svoj zivot, pa ih je sad manje.
Takodjer, neduzna je i pri crnim fondovima, a okoristila se samo u neznanju. Kao Mujo iz price kada se u neznanju popeo bas na nju, pored toliko bukava koje su bile unaokolo.
I funkcija na kojoj se nalazi...I funkcija!
Dovedena je za potrebe svojeg predhodnika stolovati u Banskim dvorima, a izabrana je onako kako bi na proceduri zavidio i sam Andrija Prvi...
U medjuvremenu celnica HDZ, toga necega sto se voli predstavljati strankom, skakuce, lupa rucicama, pusta neartikulirane glasove i maloumno se smijuri. U coporu svi radosni, a oni blize voljenoj sefici klimaju glavama, tako da i TV kamere zabiljeze momente delirija...
Ima li izlaza sjor Ivane , jer ovo je medijski teror by nase najpoznatije zapisnicatke.

P.S.
Vrlo mi je drago sto ste se vratili kuci, a vjerujte mi svojedobno kad ste nestali, prestao sam citati "Nacional". Zivjeli, s puno zdravlja!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika