26.09.2011. / 11:20

Autor: Nacional.hr

Video: Grčki studenti prekinuli emitiranje dnevnika

Istovremeno se ispred grčkog parlamenta na trgu Syntagma okupilo dvije tisuće prosvjednika, koji su pokušali blokirati zgradu

Screenhot: YoutubeScreenhot: YoutubeŠezdeset grčkih studenata upalo je u zgradu državne televizije NET i prekinulo emitiranje dnevnika. Prije upada u zgradu tražili su da im se nakratko prepusti eter. Htjeli su objasniti razloge prosvjeda, no njihov zahtjev je odbijen. Nakon ulaska u studio i prekida vijesti na program su pušteni dokumentarni filmovi.

Istovremeno se ispred grčkog parlamenta na trgu Syntagma okupilo dvije tisuće prosvjednika, koji su pokušali blokirati zgradu. Izvještaji pišu kako su na policiju bacali boce na što je ona odgovorila suzavcem. Okosnica prosvjeda je aktivistički pokret 'Ogorčeni'.

Podsjetimo kako nakon izglasavanja zakonskih reformi i mjera štednje u parlamentu, što je uvjetovao financijski paket pomoći od EU i MMF-a, Grčku neprestano potresaju nemiri. Za 5. listopada najavljen je štrajk zaposlenih u državnim službama, a opći štrajk dva tjedna kasnije.

Vezane vijesti

Štrajk u Ini

Štrajk u Ini

U Ini nikad nije dosadno. Jedan je od predmeta na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu, Bruxelles zamjera Vladi što želi staviti ministre u Nadzorni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika