29.09.2011. / 18:08

Autor: Hina

Erdogan: Samo je jedna Makedonija

Makedonija se ima pravo koristiti svojim ustavnim imenom, imenom pod kojim je postala neovisna država, a grčko stajalište smatramo nerazumnim i nepravednim, rekao je u četvrtak u Skoplju turski premijer Recep Tayyip Erdogan, prenosi makedonska agencija MIA.

Recep Tayyip ErdoganRecep Tayyip ErdoganMakedonija se ima pravo koristiti svojim ustavnim imenom, imenom pod kojim je postala neovisna država, a grčko stajalište smatramo nerazumnim i nepravednim, rekao je u četvrtak u Skoplju turski premijer Recep Tayyip Erdogan, prenosi makedonska agencija MIA.

"Ne možemo razumijeti nikakve dodatke, sjeverna, donja, gornja.. Svi znaju da postoji samo jedna Makedonija. Živimo u svijetu u kojem bi mir i razumijevanje moralo prevladati", rekao je Erdogan na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji s makedonskim kolegom Nikolom Gruevskim u Skoplju.

Erdogan je rekao da Makedonija zaslužuje mjesto u NATO-u i EU-u jer brzo napreduje, promovira sigurnost i stabilnost i ispunjava svoje obaveze, te će je Turska nastaviti podupirati u tim nastojanjima.

Gruevski je zahvalio na turskoj potpori i kazao da dvije zemlje nemaju otvorenih pitanja, imaju blisku suradnju, te je najavio jačanje ekonomskih odnosa.

Vezane vijesti

Optužnica za terorizam protiv petorice muškaraca

Optužnica za terorizam protiv petorice muškaraca

Makedonska policija podigla je optužnice za terorizam protiv petorice muškaraca optuženih za pripadnost "radikalnoj muslimanskoj skupini" i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika