30.09.2011. / 19:44

Autor: Hina

'Neuspjeh Grčke bio bi neuspjeh cijele Europe'

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy u petak je najavio da će se idućih dana u Njemačkoj sastati s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel kako bi razgovarali o financijskim teškoćama Grčke, a podršku Grčkoj nazvao je "moralnom obvezom" Europe.

Nicolas Sarkozy i Angela MerkelNicolas Sarkozy i Angela MerkelFrancuski predsjednik Nicolas Sarkozy u petak je najavio da će se idućih dana u Njemačkoj sastati s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel kako bi razgovarali o financijskim teškoćama Grčke, a podršku Grčkoj nazvao je "moralnom obvezom" Europe.

Nakon sastanka s grčkim premijerom Georgeom Papandreuom u Parizu Sarkozy je rekao da mu je grčki čelnik zajamčio da je Atena odlučna ispuniti svoje obveze u zamjenu za europsku pomoć.

"Idućih ću dana biti u Njemačkoj kako bih s kancelarkom Angelom Merkel nastavio suradnju i koordinaciju između Njemačke i Francuske koja je osigurala zaštitu Europe", rekao je Sarkozy novinarima u predsjedničkoj palači no nije preciznije naveo vrijeme sastanka.

"Neuspjeh Grčke bio bi neuspjeh cijele Europe, nema druge vjerodostojne alternative", rekao je Sarkozy i istaknuo da pomaganje Grčkoj nije samo "moralna obveza" nego i gospodarska obveza.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

registracija
30/11/09

Dugoprugas, 30.09.11. 22:11

Uzivajte Grci dok mozete,glupa Europa ce vas i dalje financirati.


registracija
2/6/11

stereo, 30.09.11. 22:32

U EU su samo trebale biti UK, Francuzi i Švabe, ostalo je sve za kazan.


registracija
9/3/10

nostradurus, 01.10.11. 00:09

Prava istina je slijedeća: Sve mjere koje se poduzimaju ne idu ka rješenju! Samo se kupuje vrijeme i uništava Grčka kao država. sites.google.com/site/financijskisustav/grcki-sindrom


registracija
20/5/09

BXLCRO, 01.10.11. 08:09

Uocit ce se neuspijeh za Grcku do kraja godine kad ce se potpisivati pristupni ugovor HDZa i Kosorice Uniji!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika