03.10.2011. / 12:54

Autor: Totalsport

Rukomet, Liga prvaka: Sulić i Ninčević po pet golova

Mađarska je momčad pobijedila Kielce u Poljskoj 29-25 na krilima hrvatskog vratara Mirka Alilovića, koji je već u prvih 12 minuta obranio domaćima sedam lopti

Renato SulićRenato SulićPosljednjih pet utakmica prvog kola rukometne Lige prvaka odigrano je u nedjelju. Uspješne su rezultate u dvobojima B-skupine ostvarili klubovi hrvatskih rukometaša, Veszprem i Füchse Berlin.

Mađarska je momčad pobijedila Kielce u Poljskoj 29-25 na krilima hrvatskog vratara Mirka Alilovića, koji je već u prvih 12 minuta obranio domaćima sedam lopti.

- Bio je čudesan, jednostavno je briljirao svojim obranama - rekao je trener mađarske momčadi Lajos Moscai.

Za pobjedničku je momčad najbolji strijelac bio Marko Vujin sa šest golova, dok je hrvatski kružni napadač Renato Sulić dodao gol manje. Vedran Huđ u redovima pobjednika nije se upisivao među strijelce, dok je za domaći sastav Denis Buntić zabio jedan pogodak.

Blizu je pobjede na gostovanju kod Čehovskih Medvjeda bio berlinski Füchse pri svom debiju u natjecanju, ali je domaćima dozvolio povratak u utakmicu i konačni remi 31-31.

Njemački reprezentativac Sven-Sören Christophersen bio je najbolji kod Nijemaca sa devet pogodaka, a najbolje ga je pratio hrvatski ljevokrilni napadač Ivan Ninčević s pet golova iz sedam pokušaja. Za goste je nastupio i Denis Špoljarić.

Rukometna Liga prvaka, 1. kolo:
Skupina B

Kielce - Veszprem 25-29

Čehobski Medvjedi - Füchse Berlin 31-31

Bjerringbro-Silkeborg - Atletico Madrid 27-30

Skupinca D

Montpellier - Ademar Leon 38-34

Pick Szeged - Kiel 26-38

Vezane vijesti

Füchse Berlin izborio Ligu prvaka

Füchse Berlin izborio Ligu prvaka

Rukometaši Füchse Berlina, čije boje brane hrvatski rukometaši Ivan Ninčević i Denis Špoljarić, osigurali su nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika