25.10.2011. / 14:06

Autor: Hina

Bandić nije dobio prolaznu ocjenu

Izvješće o radu zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića u prvoj polovici ove godine u zagrebačkoj Gradskoj skupštini nije danas dobilo prolaznu ocjenu, uz obrazloženje da je nepotpuno i predizborno te da odražava potrošački, a ne razvojni model upravljanja gradom.

Milan BandićMilan BandićIzvješće o radu zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića u prvoj polovici ove godine u zagrebačkoj Gradskoj skupštini nije danas dobilo prolaznu ocjenu, uz obrazloženje da je nepotpuno i predizborno te da odražava potrošački, a ne razvojni model upravljanja gradom.

Od 37 nazočnih vijećnika za neprihvaćanje Bandićeva izvješća glasala su 33 vijećnika, dok ih je četvero bilo suzdržano.

Osim nedostataka u samom izvješću, gradonačelniku Bandiću posebno zamjeren je njegov izostanak s rasprave te činjenica da je izvješće, umjesto njega, podnijela zamjenica Jelena Pavičić Vukičević.

"Ovo je teško izvješće u kojemu ništa ne piše o tome što gradonačelnik stvarno radi", ustvrdio je nezavisni vijećnik Josip Kregar upitavši zašto gradonačelnika nema u vijećnici u trenutku kada se raspravlja o njegovu radu.

U ovom dokumentu ima jako malo važnih stvari za grad, primjerice pitanja proračuna i troškova samo su naznačena, te imamo dojam da je to samo dio "Bandićeve predizborne kampanje, a ne ozbiljno izvješće Skupštini", ustvrdio je Kregar.

I Stanko Gačić (HDZ) smatra da je riječ o izvješću koje samo uljepšava, a ne pokazuje stvarno stanje stvari. Broj nezaposlenih u gradu raste, nema većih investicija, a podbacilo se i u kandidiranju za EU fondove, ustvrdio je Gačić.

HSLS neće poduprijeti ovo izvješće, poručio je Velimir Srića (HSLS) ocijenivši da je riječ o "listi aktivnosti koje su se radile zbrda zdola, bez ikakva plana".

"Ovo je materijal sa željama, a ne s kritičkim osvrtom na ono što je stvarno i planski realizirano", ustvrdio je.

Morana Paliković Gruden (klub HNS-a) također je najavila da će njezin klub biti izrazito protiv izvješća, jer, kako je rekla, ono nema nikakvog smisla i uvredljivo je za skupštinu.

Više od polovine izvješća, dodala je, čine dokumenti koje su zastupnici već dobili, ali nema ništa o provedbi razvojnih strategija i politika u raznim sferama društvenog djelovanja. Što se tiče EU fondova Zagreb će se za povlačenje sredstava trebati puno bolje pripremiti, poručila je.

Davor Bernardić (klub SDP-a) ocijenio je da izvješće pokazuje da se radi o starom potrošenom modelu bez vizije razvoja. Bez orijentacije kako idemo ne možemo znati kamo ćemo stići, a bez potpune suradnje gradonačelnika i skupštine Zagreb ne može postati jedna od najrazvijenijih metropola u ovom dijelu Europe, istaknuo je.

Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević kazala je da je izvješće u formi koja segmentarno obrađuje rad gradskih ureda i zavoda te da je gradska uprava otvorena za prijedloge i sugestije.

Osvrnuvši se na tvrdnje nekih zastupnika da gradonačelnik vodi predizbornu kampanju, Pavičić Vukičević je kazala kako je očito da ona nije počela samo za gradonačelnika, nego i za sve ostale političke stranke.

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika