02.11.2011. / 10:48

Autor: Hina

Australija uvodi;

Jednake kutije za sve cigarete

Pakiranja maslinaste boje s upozorenjima imat će različitu jedino marku i ime proizvoda. No, na svim će kutijama oni biti ispisani istim slovima

IlustracijaIlustracijaAustralija je u srijedu najavila odgodu do kraja 2012. uvođenja jednoobraznih pakiranja za sve duhanske proizvode jer su proizvođači tražili više vremena za pripremu.

Za razmatranje teksta zakona australskim je zastupnicima trebalo više vremena od predviđenog zbog "nedostatka entuzijazma" konzervativnih predstavnika u Gornjem domu, ocijenila je ministrica zdravstva Nicola Roxon.

Proizvođači duhana koji su se prvotno trebali povinovati novim propisima u srpnju 2012., imat će dodatnih šest mjeseci za prilagođavanje. Od 1. prosinca 2012. sva pakiranja duhana bit će jednoobrazna.

Pakiranja maslinaste boje s upozorenjima imat će različitu jedino marku i ime proizvoda. No, na svim će kutijama oni biti ispisani istim slovima.

Približno 15.000 Australaca umire svake godine od bolesti povezanih s duhanom.

Vezane vijesti

Marihuana s državnim pečatom

Marihuana s državnim pečatom

Urugvajska vlada objavila je prijedlog zakona kojim želi ozakoniti i nadzirati tržište marihuane, ocjenjujući da je ta droga manje opasna od crnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika