10.11.2011. / 19:41

Autor: Hina

'Mi ili HDZ s Kerumom, Bandićem, Jurčićem...'

Potpredsjednik HSS-a Damir Bajs danas je u Bjelovaru poručio biračima da imaju izbor, HDZ s partnerima, spomenuvši osim Keruma, još Bandića, Jurčića i druge, "takav HDZ s takvim partnerima ili HSS, kojemu su birači to skloniji što su izbori bliži."

Damir Bajs (Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL)Damir Bajs (Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL)Potpredsjednik HSS-a Damir Bajs danas je u Bjelovaru poručio biračima da imaju izbor, HDZ s partnerima, spomenuvši osim Keruma, još Bandića, Jurčića i druge, "takav HDZ s takvim partnerima ili HSS, kojemu su birači to skloniji što su izbori bliži."

Hrvatska seljačka stranka s predsjednikom Josipom Friščićem i potredsjednikom Bajsom na čelu, predstavila je danas u Bjelovaru program "Pet + pravedan razvoj". Kako je rekao Frščić, HSS želi postati glavni čimbenik desnoga centra, potvrđivati tradiciju, nauk, želi postati čimbenik stabilizacije u Hrvatskoj.

Rekao je i da dugoročno gledano nije dobro da se na desnom centru s HDZ-om udružuju bivši ključni ljudi SDP-a.

"Na pitanje tko smo mi, odgovaramo: 'Odgovorna stranka na hrvatskoj političkoj sceni, stara 107 godina'", rekao je predsjednik HSS-a, dodavši kako su ponosni na stvaranje uvjeta za ravnomjeran razvoj Hrvatske,

Ono što smo 2000. zacrtali želimo nastaviti, a to je je obrtništvo, malo i srednje poduzetništvo, na tom se temelji europsko gospodarstvo, a to je prilika i za hrvatsko gospodarstvo, rekao je, istaknuvši kako će ustrajati u zaštiti okoliša jer je, kaže, potrebno štititi svoju zemlju, vodu i šume te razumno i studiozno iskorištavati to bogatstvo.

Potpredsjednik stranke Damir Bajs istaknuo je kako se HSS-ov program temelji na odgovornosti i rezultatima,

Govoreći o pet razvojnih poluga, Bajs je rekao da je to, uz obitelj kao temelj društva, pravedan razvoj svih hrvatskih regija, razvoj turizma na novim modelima, zaštita okoliša po modelu zelene ekonomije te jačanje hrvatskoga sela i očuvanje hrvatskih prirodnih sirovinskih bogatstava.

Bajs ističe i kako stranka nije za ukidanje lokalnih samouprava kao što su neke stranke htjele, a danas, prije izbora, kaže, mijenjaju stajalište. HSS jedini ima poljoprivredu u svome fokusu i to nas odvaja od drugih, smatra Bajs.

Onima koji nam stalno spominju da smo čuvali HDZ-ovu vladu koalirajući s tom strankom, odgovaramo da nismo čuvali vladu, nego se kao koalicijski partner odgovorno ponašali, rekao je Friščić. Odgovorno tvrdim, da ismo prihvatili neke savjete koje su neki nudili, u proljeće ove godine Hrvatska ne bi završila pregovore s EU-om, istaknuo je i dodao kako neki HSS-u žele nametnuti ono što se drugima događa, no neka svatko podnese, kaže, teret za sebe.

Kad je riječ o partneru HDZ-u, želimo im brz oporavak i vjerujemo da će i dalje biti važan čimbenik na političkoj sceni, no HSS ne želi biti ni sudac ni onaj koji će presuditi, istaknuto je.

Vezane vijesti

'Neću vratiti mandat'

'Neću vratiti mandat'

Saborski zastupnik Damir Bajs, kojega je Predsjedništvo HSS-a suspendiralo i do danas mu dalo rok da stranci vrati saborski mandat, poručio je da… Više

Komentari

registracija
22/4/11

www, 10.11.11. 20:20

sve sami gubitnici


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 10.11.11. 20:26

Gosp.Bajs tvoja izdajnicka strancica ce konacno otici na smetliste,gdje joj je mjesto..


registracija
3/12/10

Yoda, 10.11.11. 20:30

G. Bajs, ovaj puta ste gotovi... Definitivno... Bye, bye...


registracija
26/12/06

capica, 10.11.11. 23:25

Ne mogu ovo do kraja niti čitati. Moji pok. djedovi su nekada bili članovi ove nekada ugledne stranke. Na što to sada sliči? Trgovačka stranka , prodane duše.


registracija
14/7/11

Trinity, 11.11.11. 14:54

Kao Yoda: bye, bye..


registracija
11/1/10

fluid, 11.11.11. 15:12

Stjepan Radić vam je u nasljeđe ostavio kredit star 108 godina.I to bogato nasljeđe ste uspjeli potrošiti do gotovo neprepoznatljivosti.Rasuli ste,potrošili,uništili,osramotili,doveli do apsurda i šta sve niste učinili toj radićevskoj ostavštini.Slavonija,ribari i sve što bi se moglo vezati za poljoprivredu,seljake ili ribare,ste totalno uništili i izgubili smisao postojanja.Trgovačke kalkulacije iz čisto osobnih razloga,jedini su vaš kriterij.Ne spominjite povijest HSS jer je niste zaslužni.Vi grobari HSS,Slavonije i radićevštine općenito.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Top teme

Izbor urednika