11.11.2011. / 19:57

Autor: Nacional.hr

Istiskuju Ježića

Zagrebačka banka prodaje Novi list

Banke se već mjesecima natežu s Ježićem kojeg pokušavaju istisnuti iz vlasničke strukture Diokija

Robert JežićRobert JežićDionice koje je Robert Ježić založio kao osiguranje kredita, od sutra će biti ponuđene na prodaju.

Kako javlja Večernji list, Zagrebačka banka aktivirala je hipoteku i oglasiti će prodaju 80 posto udjela u Novom listu. Ježić je dionice Novog lista ponudio kao osiguranje za vraćanje kredita od 30 milijuna kuna.

U Novom listu nisu iznenađeni takvim razvojem situacije, jer im je prethodilo rezanje plaća na minimalac. Prema bankama Novi list ima otprilike 20 milijuna kuna obveza, dok još desetak milijuna duguje drugim vjerovnicima. No, problem je što su im tolika potraživanja i od njihovih poslovnih partnera. Ponajviše od Diokija koji također nije u najboljoj poziciji.

Banke se već mjesecima natežu s Ježićem kojeg pokušavaju istisnuti iz vlasničke strukture Diokija. Pristale su na restrukturiranje, ali ga ne žele provoditi dok je Ježić u vlasničkoj strukturi, a Ježić se tome protivi.

Ni Ježić ni Zagrebačka banka nisu željeli komentirati. U banci pravdajući se uvjetima natječaja, dok su u Diokiju rekli kako neće izlaziti u javnost prije ponedjeljka.

Vezane vijesti

Prosvjed radnika Diokija

Prosvjed radnika Diokija

Stožer za obranu Diokija u Zagrebu organizira prosvjed radnika te tvrtke "budući da rješenje problema za radnike Diokija nije pronađeno do kraja… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 12.11.11. 02:21

Bit će red polako prebacivati tekuće iz Zagrebačke i PBZ-a u Poštansku banku.Samo da sam siguran da ne leži negdje drugi Protega,sutra bih svoje račune dao u jedinu hrvatsku bankarsku instituciju.Ali naprosto me strah ovih domaćih cigana(pardon braćo Romi),nego stranih gulikoža.Razvoj situacije u Italiji te dugovima Unikredito i drugih banaka,asocira na crveno svjetlo opasnosti koja se nadvija i nad nas koji smo komitenti ZGB-a i PBZ-a.Moglo bi biti perušane ubrzo.Budem se konzultirao i vrlo brzo donio odluku o Poštanskoj.Samo dok provjerim neke stvari.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika