15.11.2011. / 13:39

Autor: Bojana Križić

Dub Syndicate

Velikani UK dub reggae zvuka u Tvornici kulture

Poznati po prepoznatljivom eksperimantalnom dub zvuku i produkcijskom potpisu vlasnika On-U Sound etikete Adriana Sherwooda, Dub Syndicate još su uvijek inspiracija za mnoge mlađe bendove

Prvaci UK dub reggea, Dub Syndicate, koji su na sceni 30-ak godina i još od 80-ih sinonim za dobar dub zvuk, nastupaju u Velikom pogonu Tvornice kulture u Zagrebu 15. studenoga. Poznati po prepoznatljivom eksperimantalnom dub zvuku i produkcijskom potpisu vlasnika On-U Sound etikete Adriana Sherwooda, Dub Syndicate još su uvijek inspiracija za mnoge mlađe bendove, a upravo će jedan takav zasvirati prije poznatih britanaca kao predgrupa.

Radi se o zagrebačkom bendu BAMWISE, sedmeročlanom audiovizualnom kolektivu koji je s razlogom dobio zadatak da nas uvedu u sfere mračnog eksperimentalnog duba. Naime, na maloj, ali oštroj, hrvatskoj dub sceni, Bamwise, u tri je godine rada postao autoritet, čemu svjedoče mnogobrojni live nastupi, među onima i kao predgrupa velikanu reggea Lee "Scratch" Perryju nedavno održanom u zagrebačkom Boogaloou.

Za after party bit će zaslužna dub i roots selekcija Peter Posha iz Kingstoned Sounda koji svoje početke vuče iz 2003., nakon otvaranja Kingston shopa u Radićevoj. Danas Kingstoned Sound čine J.J., Teo i POPAY MC, a težište njegova glazbena usmjerenja jesu reggae, dancehall, soca, jungle, garage, grime. Broje mnoge nastupe po klubskim događanjima i po raznim festivalima (Seasplash festival, Zagreb Winter Reggae Festival, Soča Riversplash Reggae Festival,...).

Vezane vijesti

S RedCarpeta na Lovrinac - ali prije toga u Tvornicu.

S RedCarpeta na Lovrinac - ali prije toga u Tvornicu.

“Jedini hrvatski bend stvoren ovog tisućljeća koji je bitan” riječi su kojima Zondo iz hip-hop benda Dječaci opisuje važnost svoga benda za domaću… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika