15.11.2011. / 14:40

Autor: Hina

Prvih deset bolnica u postupku akreditacije

Agencija za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu provest će postupak akreditacije prvih deset bolnica koje su na javnom natječaju zadovoljile propisane uvjete na temelju detaljnog pregleda natječajne dokumentacije, a riječ je o bolnicama KBC Zagreb, kliničkim bolnicama Dubrava i Merkur te općima bolnicama Zadar, Karlovac, Koprivnica, Dubrovnik, Vukovar, Pula i Šibenik, priopćilo je danas Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi.

I KBC Merkur ide u postupak akreditacijeI KBC Merkur ide u postupak akreditacijeAgencija za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu provest će postupak akreditacije prvih deset bolnica koje su na javnom natječaju zadovoljile propisane uvjete na temelju detaljnog pregleda natječajne dokumentacije, a riječ je o bolnicama KBC Zagreb, kliničkim bolnicama Dubrava i Merkur te općima bolnicama Zadar, Karlovac, Koprivnica, Dubrovnik, Vukovar, Pula i Šibenik, priopćilo je danas Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi.

Akreditacija je dokaz kvalitete i sigurnosti neke bolnice te dokument koji jamči provođenje zdravstvene zaštite sukladno suvremenim medicinskim spoznajama, stručnim protokolima te međunarodnim kriterijima i indikacijama kvalitete.

Natječaj je završio trajao tri mjeseca i završio u listopadu, a prijavile su se 22 bolničke zdravstvene ustanove, od čega tri klinička bolnička centra, tri kliničke bolnice i 15 općih bolnica, te jedna klinika.

Ministarstvo zdravstva, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje i Agencija za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu, uskoro će objaviti još jedan natječaj za akreditacijski postupak bolničkih zdravstvenih ustanova, u trajanju od 10 dana.

Na novi natječaj moći će se prijaviti i sve bolničke zdravstvene ustanove koje nisu prošle na ovom natječaju a koje će uz određenu nadopunu dokumentacije moći zadovoljiti sve uvjete propisane natječajem, kao i ostale bolničke zdravstvene ustanove koje sustavno rade na unapređenju kvalitete bolničke zdravstvene zaštite.

Troškove akreditacijskog postupka bolničkih zdravstvenih ustanova novog natječaja također će snositi Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, dok će akreditacijski postupak kao i kod prvog natječaja provoditi Agencija za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu.

Vezane vijesti

Jedan od sedam Amerikanaca bez zdravstvene zaštite

Jedan od sedam Amerikanaca bez zdravstvene zaštite

Blizu jedan od sedam Amerikanaca ili 15,1 posto američke populacije bilo je bez zdravstvene zaštite u 2011. godini, pokazuje istraživanje nadležne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika