16.11.2011. / 16:46

Autor: Hina

Do kraja 2014. u BiH tek 56 km nove autoceste

Vlasti Federacije Bosne i Hercegovine pokušat će ubrzati gradnju autoceste na dijelu koridora V c koji prolazi kroz tu zemlju, no izvjesno je kako će za dovršenje tog projekta trebati još godine, kazao je u srijedu u Sarajevu direktor poduzeća Autoceste FBiH Ensad Karić dodavši da će do 2914. biti izgrađeno tek 56 km autoceste.

BiH je usporila izgradnju autocestaBiH je usporila izgradnju autocestaVlasti Federacije Bosne i Hercegovine pokušat će ubrzati gradnju autoceste na dijelu koridora V c koji prolazi kroz tu zemlju, no izvjesno je kako će za dovršenje tog projekta trebati još godine, kazao je u srijedu u Sarajevu direktor poduzeća Autoceste FBiH Ensad Karić dodavši da će do 2914. biti izgrađeno tek 56 km autoceste.

Predstavljajući postojeće planove cestogradnje Karić je kazao kako kako bi do 2014. godine godine trebalo biti izgrađeno dodatnih 56 kilometara autoceste na pravcu koridora V c koji kroz BiH prolazi u ukupnoj dužini od 330 kilometara.

Za gradnju novih 56 kilometara autoceste osigurana su sredstva u iznosu od 500 milijuna eura, a početak radova najavljen je za siječanj 2012. godine.

Za proteklih jedanaest godina u BiH je izgrađeno tek nešto više od trideset kilometara autoceste na nezahtjevnoj dionici od Sarajeva prema Zenici.

Karić tvrdi kako je najveći problem neriješeno pitanje eksproprijacije zemljišta i objekata na trasi buduće autoceste, odnosno visine odštete koju vlasnici takvog zemljišta i objekata mogu dobiti. To se pitanje sada pokušava regulirati novim zakonskim odredbama koje bi ubrzale postupak eksproprijacije.

Cjeloviti projekt autoceste kroz BiH prema Pločama i dalje je problematičan jer su ponovo otvorene rasprave o trasi kojom bi ona prolazila kroz područje Hercegovine.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika