16.11.2011. / 18:18

Autor: Hina

'Otimanja' za novu zgradu klinike za tumore

Djelatnici Klinike za tumore danas su, kako se doznaje u građevinskoj tvrtki Ingra, po nalogu Ministarstva zdravstva pokušali promjenom brave na ulaznim vratima na silu preuzeti novosagrađenu zgradu klinike koju Ingra ne želi predati jer im, tvrde, Ministarstvo kao ugovorna strana ne pristaje isplatiti šest milijuna kuna dodatnih troškova nastalih tijekom gradnje.

Foto: Goran Jakuš/PIXSELLFoto: Goran Jakuš/PIXSELLDjelatnici Klinike za tumore danas su, kako se doznaje u građevinskoj tvrtki Ingra, po nalogu Ministarstva zdravstva pokušali promjenom brave na ulaznim vratima na silu preuzeti novosagrađenu zgradu klinike koju Ingra ne želi predati jer im, tvrde, Ministarstvo kao ugovorna strana ne pristaje isplatiti šest milijuna kuna dodatnih troškova nastalih tijekom gradnje.

Glasnogovornik Ingre Vladimir Čeliković ističe kako je zgrada završena prije godinu dana, u prosincu 2010. i stajala je oko 60 milijuna kuna. Do primopredaje nikada nije došlo jer im Ministarstvo zdravstva umjesto šest milijuna kuna dodatnih troškova priznaje svega 1,3 milijuna, iako su troškovi nastali zbog produljenja rokova izgradnje za što, kako tvrde, nije odgovorna ta građevinska tvrtka.

Iz Ministarstva zdravstva poručuju da postupaju po preporuci Državnog odvjetništva s kojim su u kontaktu te navode kako je Ingra već ranije prijetila medijima i na taj način vršila pritisak na Ministarstvo da postupi nezakonito.

"Ne možemo i nećemo prihvatiti mijenjanje cijene iz osnovnog Ugovora, niti na to imamo pravo. Također, ne možemo i nećemo pristati na troškove čuvanja, što traži Ingra, jer aneks ugovora koji je potpisan ne sadrži troškove čuvanja", poručili su iz MZSS.

Na mjestu događaja intervenirala je i policija.

Vezane vijesti

Novi misteriozni ugovor od 30,7 milijuna eura za Ingru

Novi misteriozni ugovor od 30,7 milijuna eura za Ingru

Na istom tradicionalnom tržištu na kojem je Ingra sklopila lanjski visokovrijedan projekt, nisu željeli otkriti kojem, ugovorena je realizacija… Više

Komentari

registracija
30/11/09

Dugoprugas, 16.11.11. 20:21

Kad je uopce Milinoviceva " Firma " zvano Ministarstvo Zdravstva nesto uredno platila.??


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika