20.11.2011. / 19:54

Autor: Hina

UBIUDR Jovića proglasio "Junakom Domovinskog rata"

Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) u suradnji s udrugama proizašlim iz Domovinskog rata odlučila je da će Josipa Jovića, prvu hrvatsku žrtvu u Domovinskome ratu, proglasiti sutra, na dan njegova rođenja Junakom hrvatskog Domovinskoga rata, priopćeno je iz UBIUDR-a.

Josip Jović (Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL)Josip Jović (Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL)Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) u suradnji s udrugama proizašlim iz Domovinskog rata odlučila je da će Josipa Jovića, prvu hrvatsku žrtvu u Domovinskome ratu, proglasiti sutra, na dan njegova rođenja Junakom hrvatskog Domovinskoga rata, priopćeno je iz UBIUDR-a.

Josip Jović rođen je 21. studenoga 1969. u Aržanu kod Imotskog, od majke Marije i oca Filipa i bio je jedno od njihovih petero djece. Početkom kolovoza 1990. dragovoljno je otišao u Zagreb, gdje je postao djelatnik aktivnoga sastava Ministarstva unutarnjih poslova. Osim brojnih poslova osiguranja, prije pogibije, 31. ožujka 1991. u Plitvicama, branio je Domovinu na pakračkom i petrinjskom području.

UBIUDR napominje kako na ovaj način podsjeća na žrtvu Josipa Jovića te tako podsjeća državne vlasti i na druge, brojne junake Domovinskoga rata, bez kojih, kako navodi, ne bi bilo slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države.

Kako se ne bi zaboravio ovaj mladi hrvatski redarstvenik, branitelji Podravke su još prije nekoliko godina, njemu u čast, postavili i spomen ploču – "Da se ne zaboravi" - na njogovoj rodnoj kući u Aržanu.

Pored Josipa Jovića, UBIUDR je do sada proglasila Junake Domovinskoga rata: prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana (posmrtno), majku četvorice poginulih branitelja Katu Šoljić, ratnu bolnicu Vukovar, generala Blagu Zadru (posmrtno), generale Ante Gotovinu i Mladena Markača te generala Milu Dedakovića – Jastreba.

Ovo istaknuto priznanje bit će uskoro uručeno obitelji Jović u Aržanu.

Vezane vijesti

UBIUDR: Ako se zabranjuje, neka se zabranjuju i komunistički skupovi

UBIUDR: Ako se zabranjuje, neka se zabranjuju i komunistički skupovi

Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) priopćila je da ne podržava skup europskih krajnjih desničara, koje je u… Više

Komentari

registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 20.11.11. 20:06

Ebo vam Tuđman....pa on je izdao Vukovar....prodao našu Posavinu......iniciral nepotreban rat s Mislimanima....logori po Bosni.......vršljanje po Bosni......zarad čega nas Hag naziva agresorima....pljačka HR nacije...urušavanje svih pozitivnih vrijednosti....izručenje svih generala Hagu.....Hrk pljuc !!!


registracija
7/9/07

Vinogradar, 20.11.11. 22:30

A zakaj UBIUDR - udruga junaka Mladena Pavkovića nije proglasila priznanje JUNAK DOMOVINSKOG RATA i generalima Mirku Norcu ("Svi smo mi Mirko Norac!"),
Branimiru Glavašu, Naletiliću Tuti, Merčepu, Zagorcu i Đakiću ?
Zar oni ne pripadaju u krug Junaka Domovinskog rata - uz Tuđmana, Markača, Gotovine?


registracija
23/6/09

Harmon, 21.11.11. 00:20

Reci Vlaisavljeviću gdje se još danas uzgaja ovakva bijedna komunistička kopilad, izrodi i dezerteri poput tebe i koliko vam je govana dnevno potrebno da preživite?


registracija
14/11/11

salama, 21.11.11. 04:53

Vidi, javlja se i Jaca Vlaisavljevic Kosor


registracija
12/12/10

Klarens, 21.11.11. 05:26

Chemu sad uzrujavanje
..................................
Prodana su i krave i telad
....................................
Bikovi su postali volovi
.................................
A sad u novu shtalu
.....................................
Hvala ti na tome
......................................
Mila nasha jedina
...................................
Pravovjerna KPJ
..................................
A zashto nam to chinish ????
............................................
Sve u nashe ime
>..................
???????????????????????
......................................
Za koga ?????


registracija
31/1/10

STTony, 21.11.11. 09:53

Po ovome što vidim svi odlikovani su i zaslužili odlikovanja, jedino bi ga krivoustom Sranji oduzeo, no ajde bio je prvi hrvatski predsjednik pa je razumljivo.


registracija
7/4/11

ivanovac, 21.11.11. 09:54

Još jedna od izmšljenih HDZ udruga koja okuplja HDZ-ovih 500.000 branitelja.....
Harmon i njemu slični podržavatelji sablasti HDZ-a
samo su dokaz izmišljenih udruga i branitelja, pa tako i ove udruge...
jadnici...


registracija
28/4/10

Zvonko, 21.11.11. 16:15

Sva sreća da su tih sudbinskih godina oružje u ruke uzeli do tada bezimeni podrumski heroji poput Željka Jovanovića, Zorana Milanovića, Gordana Marasa, Zorana Šprajca, Davora Butkovića, Ranka Ostojića ili pak Miljenka Jergovića, ostavivši prve ljubavi, djevojke i žene u hladovini, te onako uplakani osluškujući zov savjesti krenuli na branik Domovine. Jer, inače ne znam kako bi se inače Hrvatska uspjela obraniti od do zuba naoružanih jadnih srpskih civila sa vilama, lopatama, kopljem, vilicama i kašikama! Bilo je tu i pokoja grickalica za nokte te muhomlat...

Lagano je 20 godina poslije tuđim k_____m gloginje trest, bacat biserje pred svinje te veličati dezertersku brigadu! Ako niste željeli pomoći onda barem nemojte odnemagati! Josip Jović na Plitvicama, jednako kao i 12 policijaca u Borovu, su upali u zasjedu. Zanimljivo da su se te zasjede događale, ni prije ni poslije nego za mandata ministra unutrašnjih poslova Josipa Boljkovca, a kojeg dezerterska brigada slavi kao najvećeg sina Domovinskog rata, uz Špegelja!


registracija
7/9/07

Vinogradar, 21.11.11. 22:17

@Zvonko Nino Raspudiću,
duhovit si kak žaba kreketuša.
Pravi hadezeov-ercegovački inTELEktualac!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika