22.11.2011. / 10:16

Autor: Hina , Nacional.hr

Rusija:

'Neprihvatljive' sankcije Iranu

Washington je u ponedjeljak najavio nove sankcije protiv Irana koje bi zahvatile prvenstveno bankarski i naftni sektor i upozorio sve one koji posluju s tom zemljom

Vladimir PutinVladimir PutinRusija je u utorak ocijenila da su nove sankcije koje nameće američka administracija protiv Irana zbog njegova nuklearnog programa "neprihvatljive" i suprotne međunarodnim zakonima.

"S obzirom na jednostranu odluku američke administracije da pooštri sankcije protiv Irana, Rusija smatra takve mjere neprihvatljivima i suprotnima međunarodnim zakonima", objavilo je ministarstvo vanjskih poslova u priopćenju.

Washington je u ponedjeljak najavio nove sankcije protiv Irana koje bi zahvatile prvenstveno bankarski i naftni sektor i upozorio sve one koji posluju s tom zemljom.

Sankcije su najavljene nakon nedavnog izvješća Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) koje povećava sumnju u "vojnu dimenziju" iranskog nuklearnog programa.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika