27.11.2011. / 19:42

Autor: Nacional.hr

Istraživanje - tjedan prije izbora

Kukuriku 85, HDZ 39 mandata

Sve ostale stranke daleko su iza Kukuriku koalicije i HDZ-a, pokazuje istraživanje

Samo tjedan dana prije parlamentarnih izbora, Kukuriku koalicija u Hrvatskom saboru imala bi čak 85 mjesta, dok bi HDZ-u pripalo više nego dvostruko manje - samo 39 mandata, pokazuje istraživanje koje je za RTL provela agencija GfK

Sve ostale stranke daleko su iza Kukuriku koalicije i HDZ-a, pokazuje istraživanje.

Po tom istraživanju, provedenom na 4.000 ispitanika u razdoblju od 15. do 25. studenog, HDSSB-u i HSP-u pripala bi po četiri mandata, jedan manje imali bi Hrvatski laburisti - Stranka rada, a don Ivan Grubišić, uz još jednog kandidata sa svoje neovisne liste, sjeo bi u saborske klupe.

Po jedan mandat pripali bi još HSLS-u, HSS-u i Bloku Umirovljenici zajedno koji predvodi Ljubo Jurčić. Ovom projekcijom saborskih mandata nisu obuhvaćena saborska mjesta za manjine, njih ukupno osam, te tri mjesta rezervirana za zastupnike dijaspore.

Ako se potvrdi da će sva tri mandata iz dijaspore pripasti HDZ-u, to bi značilo da tjedan dana od izbora ta stranka, zajedno s Kerumovim HGS-om i DC-om, ima 42 mandata, što i dalje nije ni polovica od 85 mandata koliko bi mogli imati koalicija SDP - HNS - IDS - HSU.

Među ispitanima koji su u istraživanju GfK rekli da će sigurno ili vrlo vjerojatno izaći na izbore, njih 26 posto i dalje je neodlučno, dok 13 posto ne želi reći za koga će glasati. Detaljni rezultati istraživanja bit će objavljeni u ponedjeljak u emisiji 'RTL danas'.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 27.11.11. 20:44

SDP MORA dobrano razmisliti i shvatiti da su ponovo dobili povjerenje građana na temelju loše politike HDZ-a a ne na svojim prezentacijama Plana 21. Kako će pristupiti kažnjavanju HDZ-ovske politike za sve godine od 90.-ih do danas,kako će i sami u svojim redovima biti dosljedni za odgovornosti pojedinaca i ukupne politike stranke te kako će zaista pristupiti rehabilitaciji propalog i uništenog hrv.gospodarstva,to je ono što hrvatski građani zaista očekuju.Propustili su priliku 2000.god.da to učine,a mandat su dobili upravo za to,tako da se sada očekuje kako neće iznevjeriti očekivanja upravo onih koje uvjeravaju da će ispuniti njihova očekivanja.


registracija
12/11/11

Janko1979, 29.11.11. 19:38

fluide,pricaj lovacke price drugome...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Top teme

Izbor urednika