29.11.2011. / 16:15

Autor: Nacional.hr

HDZ-u smeta HTV-ovo "navijačko" novinarstvo

"Novinarka je time maliciozno povezala neke istražne radnje s tekućom kampanjom. Time je umjesto transparentnosti objavljenih podataka i njihove relevantnosti za odlučivanje 4. prosinca biračima sugestivno nametnula pristup koji je potpuno izvan teme koju je obrađivala", kažu u HDZ-u

Jadranka KosorJadranka KosorHrvatska demokratska zajednica uputila je prosvjed Etičkom povjerenstvu zbog načina na koju je HTV popratio objavu prethodnih financijskih izvješća stranaka. Ističu kako, "usprkos upozorenju Etičkog povjerenstva od 25.11.2011. HTV nastavlja na neprimjereni navijački način pratiti izbornu utrku".

Navode kako je u Dnevniku HTV-a, emitiranom 28.11.2011, novinarka Tatjana Munižaba o objavljenim prethodnim izvješćima te popisu donatora rekla: „Otišao Ivo, otišle donacije. To bi mogao biti prvi zaključak nakon iščitavanja HDZ-ovih financijskih izvješća."

"Novinarka je time maliciozno povezala neke istražne radnje s tekućom kampanjom. Time je umjesto transparentnosti objavljenih podataka i njihove relevantnosti za odlučivanje 4. prosinca biračima sugestivno nametnula pristup koji je potpuno izvan teme koju je obrađivala", kažu u HDZ-u.

Također, navode kako je novinarka pri kraju priloga istaknula da je "otprilike isti princip primijenjen je i na osječki Koteks, krapinsko Jedinstvo ili tvrtku Sobol, čiji je osnivač aktualni ministar tomislav Karamarko", ponovo "manipulirajući javnošću namjerno navodeći samo polovicu informacije jer ministar Karamarko od 2006. nema nikakve veze s tom tvrtkom".

Ističu da novinarka niti prema jednoj drugoj stranci u svojem prilogu nije pokazala takvu razinu "malicioznosti" kao prema Hrvatskoj demokratskoj zajednici.

"Takvo novinarstvo daleko je od standarda profesije i od javnosti očekivanog pristupa javne televizije. Posebice upućujemo na mišljenje Etičkog povjerenstva od 25.11.2011. u kojem stoji: „(...) od Hrvatske radio televizije se u predizborno vrijeme očekuje neutralnost prema svim sudionicima izbora u skladu sa odredbom glave 3. točke 2. Izbornog etičkog kodeksa (...)", napominju iz HDZ-a i na kraju prosvjeduju jer "HTV usprkos naputku Etičkog povjerenstva nastavlja s navijačkim, neprofesionalnim, krajnje tendencioznim novinarstvom".

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
21/2/11

skyway, 29.11.11. 18:06

U klanu su svjesni da je sve poslo k vragu i sada na svasta pusu. Neka se uhvate u kostac samo sa sobom i neka mirno kako kazu "Laka vam noc i nikad vise"!


registracija
17/6/05

torpedo, 30.11.11. 08:16

HDZ si je stetu sam napravio. Kao i image koji si je priskrbio.
Ovo je sad samo kontrola stete.

Zanimljivo je to, svi smo znali da HDZ, odnosno pojedinici iz HDZa, krade - samo nismo znali razmjere te pljacke.
No neposredne rezultate mozemo vidjeti - sjecam se da je 2000. Hrvatska bila zaduzena oko 9 milijardi eura (ili dolara, svejedno) a danas, 11 godina poslije, zaduzenost iznosi 5 puta vise. Jasno je da nije citav novac 'opljackan' ali zasigurno je korporacijska koruptivna mreza znacajno doprinjela takvom stanju.
Tko je mogao grabit je grabio. Sad smo tu gdje jesmo, siromasni, zaduzeni i demoralizirani. A za takvo stanje je upravo najvise zasluzan HDZ.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Top teme

Izbor urednika