01.12.2011. / 12:44

Autor: Hina

Barak: Izrael trenutno isključuje napad na Iran

Izraelski ministar obrane Ehud Barak u ovom trenutku isključuje napad na iranska nuklearna postrojenja, doznaje se u četvrtak iz intervjua izraelskom radiju.

Ehud BarakEhud BarakIzraelski ministar obrane Ehud Barak u ovom trenutku isključuje napad na iranska nuklearna postrojenja, doznaje se u četvrtak iz intervjua izraelskom radiju.

"U ovom trenutku nemamo namjeru djelovati. Ne treba pokretati rat ukoliko to nije potrebno", kazao je Barak. Istaknuo je da se izraelsko stajalište nije promijenilo u tri točke: "nuklearni Iran je neprihvatljiv, odlučni smo to spriječiti i sve su opcije na stolu".

Govoreći o mogućim razmimoilaženjima sa SAD-om o tome kakvu taktiku usvojili prema Iranu, Barak je odgovorio da je "Izrael suveren". "Vlada, vojska i sigurnosne službe su jedine odgovorne za našu sigurnost i opstojnost Izraela", istaknuo je Barak.

Ministar obrane, blizak premijeru Benjaminu Netanyahuu, izrazio je također zadovoljstvo najnovijim incidentima i eksplozijama koje su poharale iranska postrojenja, ustvrdivši da "je dobrodošlo sve što odgađa razvoj iranskog nuklearnog programa". Odbio je komentirati jesu li izraelske tajne službe umiješane u spomenute "incidente".

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika