02.12.2011. / 14:50

Autor: Nacional.hr

DORH-ov 'udar na medije'

Ističu kako DORH nije u slučaju Kamensko pokrenulo istragu te se ne može raditi o curenju informacija

Indexov novinar pozvan je zbog tekstova o slučaju KamenskoIndexov novinar pozvan je zbog tekstova o slučaju KamenskoNovinar Indexa Ilko Ćimić dobio je poziv Državnog odvjetništva na davanje iskaza u slučaju otkrivanja službene tajne.

Naime, kako piše Index, DORH tereti nepoznatog počinitelja za odavanje službene tajne, a ispitivanjem novinara žele saznati kako je došao do informacija o Kamenskom koje je objavio na portalu.

"Poziv DORH-a doživjeli smo kao udar na medije i prijetnju kojoj bi krajnji cilj bio naše odustajanje od daljnjeg istraživanja u objavljivanju dokumenata o aferi Kamensko te umiješanosti Ninoslava Pavića i Ivice Todorića.

Objavljivanjem javno dostupnih podataka na Indexu htjeli smo izazvati reakciju istražnih organa kako bi se do kraja rasvijetlio slučaj rasturanja Kamenskog. Naši tekstovi bavili su se i propitivanjem zašto Državno odvjetništvo odugovlači istragu oko Kamenskog", stoji u komentaru uredništva Indexa.

Ističu kako DORH nije u slučaju Kamensko pokrenulo istragu te se ne može raditi o curenju informacija.

Vezane vijesti

Tko je rasturio Jadrankamen?

Tko je rasturio Jadrankamen?

Državno odvjetništvo odbacilo je tvrdnje da nije reagiralo na upozorenja o sumnjivom poslovanju i mogućim zlouporabama u Jadrankamenu, navodeći da… Više

Komentari

registracija
16/2/11

pro, 02.12.11. 17:59

http://www.index.hr/vijesti/clanak/hnd-prozvao-dorh-zbog-pritiska-na-novinara-indexa-zasto-se-ne-bavite-time-kako-je-unisteno-kamensko/586265.aspx


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika