03.12.2011. / 09:42

Autor: Hina

T7-Grupa: Raskidi ugovora bili bi štetni za Varaždin

Pošto je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš na konferenciji za novinare izvijestio o pregovorima koje grad vodi s T7-Grupom u vlasništvu Davora Patafte o ugovorima koji su predmet istrage USKOK-a i DORH-a, očitovala se i T7-Grupa koja tvrdi da bi raskidom ugovora nastala šteta za grad i građene.

Goran HabušGoran HabušPošto je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš na konferenciji za novinare izvijestio o pregovorima koje grad vodi s T7-Grupom u vlasništvu Davora Patafte o ugovorima koji su predmet istrage USKOK-a i DORH-a, očitovala se i T7-Grupa koja tvrdi da bi raskidom ugovora nastala šteta za grad i građene.

Navode da su se novi gradski predstavnici i T7-Grupe sastali samo jednom i da su tada samo naznačena otvorena pitanja provedbe pravovaljanih ugovora između grada i T7-Grupe te da se grad obvezao pismeno očitovati o svim otvorenim pitanjima, što je i učinio nakon najavljena roka.

„U tom pismenom očitovanju međutim ima više netočnosti i nelogičnosti koje nas vode do jedinoga logična zaključka - da novi gradski čelnici uopće nisu svjesni niti razumiju odredbe apsolutno pravovaljanih ugovora, kao ni posljedice za grad i građane koje mogu proizići zbog njihova nepoštivanja, odnosno njihovih prenagljenih jednostranih odluka i poteza“, tvrdi T7-Grupa i dodaje da bi raskidom ugovora nastala šteta za grad i građane Varaždina“.

Ako se ne bude poštivao ugovor o interventnom odvozu i odlaganju komunalnog otpada u tvornici MBO, grad će biti oštećen za stotinjak tisuća kuna na dan, t.j. za više od 30 milijuna kuna na godinu, navode iz T7-Grupe. Dodaju da istražne radnje na temelju prijava, za koje su čvrsto uvjereni da će se pokazati lažnima, nikako ne znače da se sami ugovori ne moraju provesti, nego da kao legalisti svi trebaju do kraja poštivati potpisane ugovore.

„Bilo kakvi prijedlozi za raskid od grada su u najmanju ruku smiješni, jer ugovorna strana koja je činila razne propuste ne može ni tražiti raskide ugovora“, tvrde u T7-Grupi. Dodaju da situacija prerasta u čisto politikantstvo u kojem se sadašnja vlast osvećuje bivšoj preko T7-Grupe i njezinih zaposlenika.

„Takvim postupcima novi gradski čelnici isto tako šalju vrlo lošu poruku svim mogućim domaćim i stranim ulagačima da ne surađuju s Varaždinom, odnosno gradskim čelnicima, jer je njihovo ponašanje primjerenije Divljem zapadu nego gradu kulture“, poručuju iz T7-Grupe.

Vezane vijesti

Habuš: Riješen je problem smeća u Varaždinu

Habuš: Riješen je problem smeća u Varaždinu

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš današnjim je priopćenjem za javnost objavio da građani Varaždina mogu odahnuti jer su na jučerašnjoj sjednici… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika