06.12.2011. / 17:02

Autor: Hina

Janša ostaje predsjednik SDS-a

Slovenska demokratska stranka (SDS) objavila je u utorak da je predsjednik te stranke Janez Janša u ponedjeljak ponudio ostavku stranačkom vodstvu, kad su analizirani rezultati nedjeljnih prijevremenih izbora, ali da je ostavka odbačena, pa Janša i dalje ostaje predsjednikom.

Janez JanšaJanez JanšaSlovenska demokratska stranka (SDS) objavila je u utorak da je predsjednik te stranke Janez Janša u ponedjeljak ponudio ostavku stranačkom vodstvu, kad su analizirani rezultati nedjeljnih prijevremenih izbora, ali da je ostavka odbačena, pa Janša i dalje ostaje predsjednikom.

"SDS i dalje ostaje jaka i jedinstvena stranka", navedeno je u priopćenju objavljenu u utorak, te se dodaje da nije predviđen ni kongres stranke na kojemu se potvrđuje ili bira predsjednik.

Iako su sve predizborne prognoze najavljivale da će stranka u nedjelju nadmoćno pobijediti, osvojila je dva mandata manje od izbornog pobjednika Zorana Jankovića koji će vjerojatno sastaviti novu vladu.

Janšina stranka u utorak je u priopćenju za javnost navela da su ocjene u medijima, po kojima bi Janša nakon izbornog poraza trebao dati ostavku, "licemjerne" i "dušobrižničke" te da potječu iz krugova izvan stranke i Janšinih političkih protivnika.

Vezane vijesti

Janšina stranka ima najveću potporu slovenskih birača

Janšina stranka ima najveću potporu slovenskih birača

Slovenska demokratska stranka (SDS) koju vodi premijer Janez Janša trenutačno ima najveću potporu slovenskih birača, a na drugom i trećem mjestu su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika