12.12.2011. / 12:03

Autor: Hina

U napadu uništeno 7 NATO-ovih kamiona i ubijen vozač

Sedam kamiona opskrbe gorivom za NATO u Afganistanu uništeno je i jedan je vozač ubijen na jugozapadu Pakistana, gdje su ti konvoji blokirani više od dva tjedna, javila je policija u ponedjeljak.

Uništen je konvoj koji je prevozio gorivo NATO-vim snagamaUništen je konvoj koji je prevozio gorivo NATO-vim snagamaSedam kamiona opskrbe gorivom za NATO u Afganistanu uništeno je i jedan je vozač ubijen na jugozapadu Pakistana, gdje su ti konvoji blokirani više od dva tjedna, javila je policija u ponedjeljak.

To je drugi napad na konvoje u četiri dana u Balučistanu, uporištu separatista i talibanskih pobunjenika, dok traju napetosti između Pakistana i njegovog američkog saveznika nakon NATO-ovog bombardiranja 26. studenoga u kojem su ubijena 24 pakistanska vojnika.

Prije više od dva tjedna Islamabad je zatvorio svoju granicu s Afganistanom za konvoje NATO-a koji su prisiljeni na povratak u Karači.

Napad se odvijao u nedjelju navečer u Dadaru, oko 90 km jugoistočno od Quete, glavnog grada Balučistana, na povratku konvoja u Karači.

Osam naoružanih muškaraca je stiglo na motorima do konvoja i zaustavili ga i počeli pucati na kamione-cisterne, rekao je jedan dužnosnik mjesne policije, prenosi AFP.

Vozača jednog od kamiona cisterni je pogodio metak. Napadači su zatim zapalili kamion i pobjegli, dodao je isti izvor.

Za napad za koji još nitko nije preuzeo odgovornost vlasti često optužuju talibanske pobunjenike koji se bore protiv 140.000 NATO-ovih vojnika u Afganistanu.

Kamioni koji pripadaju privatnim prijevozničkim pakistanskim tvrtkama koje je anagažirao NATO, redovno su na meti napada između luke Karačija gdje ih pune i afganistanske granice.

U četvrtak su najmanje 34 kamiona za opskrbu NATO-a uništena u napadu u Queti.

Blizu polovice opskrbe i opreme za postrojbe NATO-a na afganistanskom teritoriju prelazi preko Pakistana.

Pakistanski premijer Jusuf Reza Gilani je rekao u nedjelju da bi blokada mogla trajati nekoliko tjedana.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika