15.12.2011. / 09:23

Autor: Hina

Ubojica Arkana uhićen u Južnoj Africi

Dobrosav Gavrić je 2006. osuđen na 30 godina zatvora zbog ubojstva Željka Ražnjatovića Arkana, jednog od najzloglasnijh vođa srpskih paravojnih postrojbi u ratovima na području bivše Jugoslavije i mafijaškog šefa, no od tada se nalazi u bijegu

Dobroslav Gavrić (arhiva)Dobroslav Gavrić (arhiva)Dobrosav Gavrić, ubojica Željka Ražnjatovića Arkana, uhićen je Južnoj Africi i idućeg će mjeseca biti izveden pred sud zbog optužbi za posjedovanje droge, izvijestio je u srijedu list New Age.

Dobrosav Gavrić je 2006. osuđen na 30 godina zatvora zbog ubojstva Željka Ražnjatovića Arkana, jednog od najzloglasnijh vođa srpskih paravojnih postrojbi u ratovima na području bivše Jugoslavije i mafijaškog šefa, no od tada se nalazi u bijegu.

List navodi da je Gavrićev identitet utvrđen tijekom policijske istrage ubojstva u ožujku jednog muškarca u Cape Townu povezanog s organiziraniom kriminalom. Gavrićev je automobil policija zaustavila nakon pucnjave, u kojoj je i sam ranjen, i našla kokain u njegovom džepu, piše list. Gavrić je optužen za posjedovanje droge.

Otisci Gavrićevih prstiju poslani su Interpolu na provjeru a list piše da se očekuje da Srbija zatraži njegovo izručenje kako bi odslužio kaznu.

Arkan, kojega je UN-ov sud optužio za ratne zločine u Bosni i Hercegovini u razdoblju od 1992. do 1995., ustrijeljen je u lobbyju beogradskog hotela Intercontinental 15. siječnja 2000.

Arkanovi "Tigrovi" bili su jedna od najzloglasnijh paravojnih skupina koje su djelovale tijekom rata u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Gavrić i njegov suučesnik Milan Đuričić uhićeni su 2001. a u listopadu 2006. osuđeni na 30 i 35 godina zatvora zbog ubojstva i urote za ubojstvo Željka Ražnjatovića.

Oni su 2003. pušteni da se brane sa slobode a u bijegu su od izricanja presude.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika