16.12.2011. / 16:14

Autor: Hina

Castra pokušali ubiti 638 puta

Kubanski čelnik od 1959. Fidel Castro (85), koji je zbog zdravlja 2006. otišao s vlasti, ušao je u Guinnessovu knjigu kao osoba koju su najviše puta pokušali ubiti, tj. 638 puta, po jednoj internetskoj kubanskoj stranici.

Fidel CastroFidel CastroKubanski čelnik od 1959. Fidel Castro (85), koji je zbog zdravlja 2006. otišao s vlasti, ušao je u Guinnessovu knjigu kao osoba koju su najviše puta pokušali ubiti, tj. 638 puta, po jednoj internetskoj kubanskoj stranici.

"Povijesni vođa kubanske revolucije Fidel Castro je osoba koju su najviše puta pokušali ubiti", po Guinnesovoj knjizi i arhivi Američke središnje obavještajne agencije (CIA), koja je bila glavni nalogodavac tih pokušaja", navodi internetska stranica Cubadebate.

Ta stranica navodi da su pokušane razne metode kojima je trebao biti ubijen, ali sve su propale, među ostalima snajperima, eksplozivom u cipelama, otrovom ubrizganim u cigaru i malim eksplozivnim napravama u bejzbolskoj loptici, nabraja ta stranica.

Međutim na internetskoj stranici Guinessove knjige rekorda taj se rekord još ne može naći. Castro se na toj stranici spominje kao čelnik koji je najduže vladao državom a da nije pripadnik monarhije (48 godina i 208 dana) te kao sudionik skupa s najviše svjetskih čelnika (Milenijski skup 2000. na koji je tadašnji glavni tajnik UN-a Kofi Annan pozvao 150 čelnika država).

Vezane vijesti

Marihuana s državnim pečatom

Marihuana s državnim pečatom

Urugvajska vlada objavila je prijedlog zakona kojim želi ozakoniti i nadzirati tržište marihuane, ocjenjujući da je ta droga manje opasna od crnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika