19.12.2011. / 16:29

Autor: Nacional.hr

Trames d.o.o. potpisao ugovor o investiciji teškoj 200 milijuna dolara

Projekt Durrat Samarra će biti velika ulaznica za povratak hrvatskih tvrtki u Irak, koje su u prošlosti igrale značajnu ulogu u našem gospodarstvu

Irački i hrvatski partneri pred maketom Durrat SamarraIrački i hrvatski partneri pred maketom Durrat SamarraTvrtka Trames d.o.o. iz Dubrovnika potpisala je danas ugovor sa iračkim partnerima za projekt pod nazivom „Durrat Samarra". Radi se o projektu izgradnje novog grada u Iraku, u prijevodu „Biser Samarre".

Potpisivanje ugovora za poslove vođenja projekta, izrade prostorno-planske i tehničke dokumentacije, nadzora, kontrole kvalitete i inženjeringa konkretan je korak u ostvarenju značajnog zajedničkog posla čija vrijednost premašuje 200 milijuna dolara, u projektu vrijednosti preko 600 milijuna dolara. Ukupna bruto razvijena površina građevina „Durrat Sammare" je oko 2 milijuna četvornih metara, a obuhvaća sve sadržaje jednog malog grada poput bolnice, kuća, škole, stambenih zgrada i ostalih infrastrukturnih objekata.

Uz domaćine iz Hrvatske gospodarske komore koje je predstavljala direktorica sektora za međunarodne odnose Sunčanica Skupnjak Kapić, iračke investitore na čelu s gospodinom dr. Abdul Rahman Fadhil Hameed-om i izaslanstvom Guvernerata Salahuddin, potpisivanju ugovora su prisustvovali hrvatski veleposlanik u Iraku Jerko Vukas, Andrea Javor, ravnateljica pri Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija i savjetnik za gospodarstvo Jasim Daher.

Dr. Abdul Rahman Fadhil Hameed, investitor, je ovom prilikom izjavio: „Projekt Durrat Samarra će biti velika ulaznica za povratak hrvatskih tvrtki u Irak, koje su u prošlosti igrale značajnu ulogu u našem gospodarstvu. Jučer su se, kao što znate, povukle i posljednje američke snage te Irak očekuju veliki poslovni pothvati za novu budućnost."

Direktor tvrtke Trames d.o.o., Marko Balija je naznačio važnost ovog simboličkog čina kojim se ukazuje na globalnu konkurentnost hrvatskog znanja i struke, a čime se otvaraju daljnje poslovne mogućnosti i za druge hrvatske tvrtke koje će sudjelovati u projektu. Balija se zahvalio na ogromnom povjerenju koje su irački investitori iskazali prepuštajući inženjerski dio poslova na ostvarenju ovog mega projekta upravo hrvatskoj tvrtki Trames, te se zahvalio hrvatskoj diplomaciji i vrijednom osoblju našeg veleposlanstva u Iraku, bez čije pomoći bi njihovo sudjelovanje u projektu bilo teško ostvarivo.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika